Konuta Çimento ve Demir Fiyatları Zammı! Ev Almak İsteyenler Dikkat, Bir Daha Bu Fiyatlara Konut Sahibi Olamayabilirsiniz

İnşaat sektöründe yaşanan çimento ve demir fiyatlarına zam tartışmaları alevlenmeye devam ederken konut sektörü temsilcileri yapılan yüksek zamlar sonrasında ev almak isteyen kişilere konut fiyatları uyarısında bulundu.

İnşaat sektöründe yaşanan çimento ve demir fiyatlarına zam tartışmaları alevlenmeye devam ederken konut sektörü temsilcileri yapılan yüksek zamlar sonrasında ev almak isteyen kişilere konut fiyatları uyarısında bulundu. Yükselen konut kredisi faiz oranları sonrası vatandaşın konuta olan talebi yeniden düşüş gösterirken gayrimenkul sektörü temsilcileri ise ev sahibi olmak isteyen kişileri yakından ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Konut fiyatları düşer mi, ne olur, ev sahibi olmak için doğru zaman mı, ev almak mantıklı mı, ev almak için uygun zaman mı, yüksek faizle ev alınır mı, bu faizlerle ev alınır mı? Soruların yanıtları haberimizde...

Ekonomide yaşanan dalgalanma ve yükselen kredi faiz oranlarında en olumsuz etkilenen sektörlerin başında yer alan inşaat ve konut sektörü dalgalı bir seyir izlemeye devam ediyor.



Bankaların konut kredisi faiz oranlarında yaşanan sert kırılma sonrası faizlerde psikolojik eşik olarak kabul edilen yüzde 1 seviyesinin hızlı aşılması sonrasında konuta talepte beklendiği üzere daralma yaşanırken inşaat sektörü bir de demir ve çimento fiyatlarına gelen yüzde 45'lik zamla sarsıldı.





TOKİ BAŞKANI ÖMER BULUT: HEPİMİZ AYNI GEMİDEYİZ, BİNDİĞİNİZ DALI KESMEYİN!



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesine alındıktan sonra daha ziyade ucuz konut projeleri üretmeye başlayan ve sosyal konut projeleri ile gündeme gelen Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ Başkanı Ömer Bulut yapmış olduğu açıklamasında



"Her alt sektör çok kar edeceğim derse gövde kurur. Bu zihniyeti yanlış buluyorum. İdaremiz, tüm demir, çimento üreticilerimiz ve 250 alt sektörümüzle her birimiz, memleketimizin geleceğini düşünerek, memleketimizin kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla özveriyle çalışmalıyız. Sosyal konuta olan talep ve konut kredilerinin düşmesiyle inşaat sektörümüz canlanmaya başladı.



Fakat inşaatın ana maddesi olan demir ve çimentoya yapılan zamlar hem sektörü hem de idaremizi olumsuz etkiler. İdaremizden iş alan yüklenicileri de zor durumda bırakabilir" diyerek gelen zamları eleştirmişti.





DEMİR VE ÇİMENTO FİYATLARINA YÜZDE 40 ZAM GELDİ!



Dolar kurunda yaşanan yükselişin ardından demir ve çimento fiyatlarına yaklaşık yüzde 40 oranında zam gelirken konut üreticileri ve inşaat sektörü artan maliyetler sonrasında iyice köşeye sıkıştı. Konut maliyetlerinde sistematik bir artış yaşandığı belirtilirken yaşanan bu artışın uzun süredir konut fiyatlarına yansıtılmadığı, ancak konut stoku bittiği anda yeni üretilen sıfır konutların bu fiyatlara satılmasının mümkün olmayacağı belirtiliyor.



EV SAHİBİ OLMAK İSTEYENLERE KRİTİK ZAM UYARISI: BİR DAHA BU FİYATLARA KONUT BULAMAYABİLİRSİNİZ!



Konu hakkında açıklamada bulunan İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım ise hem demir hem de çimento fiyatlarına gelen zamlar nedeni ile mağdur olmalarına rağmen bu zamları fiyatlara yansıtmamak için mücadele ettiklerini belirterek “Herkesin şu dönemi kenetlenip gayret içinde geçirmesi gerekiyor.



Mücadelede herkesin topyekün birleşmesi lazım. Biz üreticiler olarak zamlara dayanabileceğimiz kadar dayanacağız ve şu an zam yapma niyetinde değiliz. Vatandaşımız da bu fırsatı kaçırmasın. Zamlar yansıtıldığında bu fiyatlarda konut bulamazlar” diyerek ev sahibi olmak isteyenlere uyarıda bulundu.



X



Konut sektöründe yaşanan gelişmeleri takip etmek için;



Android uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ



EV ALMAK İÇİN UYGUN ZAMAN MI, BU FAİZLERLE KONUT ALMAK MANTIKLI MI?



Vatandaş yükselen konut kredisi faiz oranları sonrası kararsız kalırken konuta olan talebin azalması ile beraber bazı projelerde konut fiyatlarına yine indirim yapıldığı belirtilerek ucuz fiyatlı konut bulunması durumunda faiz oranları yüksek olsa dahi konut fiyatından indirimin fırsat sunması sayesinde ev sahibi olunması öneriliyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri