Konutta Afaki Yükselişle Ev Almak Hayal, Kira Ödemek Kabus Oldu

Satılık konut ve kiralarda yaşanan afaki artışlar nedeniyle dar gelirli vatandaşlar için ev almak tamamen hayal olurken kira ödemek de adeta kabus oldu. Mağdur olan vatandaş ev almak için hayal kurmayı bile bıraktı.

Türkiye genelinde hem inşaat malzemelerinde hem de arsa fiyatlarında artışlar devam ediyor. Yaşanan artışlar nedeniyle konut fiyatları da neredeyse zirveye ulaştı. Ekonomik durum nedeniyle hayat pahalılığı artmaya devam ederken konut fiyatlarının ve kiraların da önüne geçilemiyor. Konut sayılarının yetersiz olması ve ekonomide yaşanan belirsizlik nedeniyle yaşanan artış vatandaşı mağdur ediyor.

EV SAHİBİ OLMAK HAYAL OLDU

Hayat pahalılığı ve önüne geçilemeyen zamlar nedeniyle dar gelirli vatandaşlar için ev almak da hayal oldu. Konut fiyatlarının en çok arttığı illerden biri de Gaziantep oldu. 2021 yılına göre Gaziantep'te konut fiyatları ciddi oranda artış gösterdi. 2+1 konut fiyatları daha önce 350 bin 500 bin TL arasında satılırken şimdilerde semte göre değişse de ortalama bir milyon liranın üzerine çıktı. 600 bin ile 900 bin TL arasında değişen 3+1 konutların fiyatları ise bir buçuk milyonun üzerine çıktı. Konutların ve kiralık dairelerde yaşanan fiyat artışı asgari ücretli çalışanlar ve dar gelirliler için ev sahibi almak da zorlaşıyor.

MÜSTAKİL SOBALI EVLER BİN LİRADAN BAŞLIYOR

Gaziantep'te kiralık ev fiyatları semte göre değişiklik göstermekle beraber 1000 TL ile 6000 TL arasında değişiyor. Dar gelirli aileler tarafından tercih edilen semtlerdeki sobalı, plansız ve çarpık konutlarda kiralar 1000 liradan başlıyor. Kentin bazı bölgelerinde asgari ücretli çalışanlar kira artışları karşısında mağduriyet yaşıyor. Artan fiyatlar ev sahibi olmayı zorlaştırırken 2011 yılından bu zamana kadar %500 artış gösteren kiralar da vatandaşı zorluyor. Gaziantep halkı, yaşanan artışlara biz çözüm bulunmasını bekliyor.

Kiralık ev sayısının oldukça az olduğu şehirde, mecburiyetten yüksek kiralar ödenmek durumunda kalınıyor. Şehirde yaşanan en büyük sıkıntıların başında konut sıkıntısı geliyor. Yetkililerden halkın rahatlamasını sağlayacak adımlar atılması bekleniyor.

Emlak Haberleri Haberleri