Konutta köpük gidecek, fiyatlar düşecek!

İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Nizamettin Aşa bugün açıklanacak olan konut kampanyasının konut fiyatlarını düşüreceğini söyledi.

Türkiye’de konut fiyatlarındaki yükselişler ev sahibi olmak isteyenlerin en büyük engeli haline geldi. TOKİ üzerinden açıklanan 250 bin sosyal konut projesi ev sahibi olmak isteyen bazı vatandaşlara bir imkan sağladı. Bugün ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından Orta Gelirliye Konut Kampanyası açıklaması yapılacak.

Açıklanacak olan yeni konut kampanyasının konut fiyatlarına ne şekilde eti yapacağı konusunda İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Nizamettin Aşa değerlendirmelerde bulundu. Konut fiyatlarında bir miktar düşüş olabileceğinin altını çizen Nizamettin Aşa piyasanın da hareketleneceğini belirti.

KONUT PİYASASI HAREKETLENECEK

Konut piyasasının çok sakin olduğunun altını çizen Nizamettin Aşa, “Konut piyasasında yaprak kımıldamıyor. Normalde yıl sonu konut sektörü için hareketli olurdu ama bu yıl bu da gerçekleşmedi. Fiyatlar çok yüksek ve açıklanacak bir konut kampanyası var. Bunun için talepler piyasadan çekildi. TOKİ’in sosyal konut projesine 8 milyon başvuru oldu. Bu da konut piyasasından 8 milyon talebin çekilmesi anlamına geliyor. Bu 8 milyon talebin yaklaşık 1 milyonu gerçekleşecek. Bu durumda 1 milyon konut alıcısı piyasadan çekilmiş olacak.” dedi.

YENİ KONUT KAMPANYASI 1 MİLYON TALEP OLUŞTURUR

Yeni konut kampanyasına da değinen Nizamettin Aşa, “Yeni konut kampanyasında verilecek olan kredinin 7 Milyon TL ile sınırlandırılacağı konuşuluyor. Tam bilemiyoruz ve bunu açıklama yapıldığında öğreneceğiz. Şu anda ödeme gücü olanlar 3-4 Milyon TL’lik evleri satın alabilecekler. Cebinde 1 Milyon TL olan kişiler istedikleri gibi ev alamıyordular. Bu proje bu imkanı sağlayacak. Bu yeni kampanya ile 1 milyon adetlik talep oluşur ve piyasadan onlar da çekilir.” ifadelerini kullandı.

KONUT FİYATLARI DÜŞECEK!

Konut fiyatlarına ilişkin de bir değerlendirme yapan Nizamettin Aşa, “Konut fiyatlarındaki köpük Ağustos ayından itibaren gitmeye başladı ve bir kısmı da gitti. Bu köpüğün bir miktar daha gitmesini bekliyoruz. İnşaat maliyetlerindeki yükselişler falan derken 1 Milyon TL olan konut şu anda 5 Milyon TL’ye çıktı. Bu bahsettiğimiz köpük de giderse bahsettiğimiz evlerde fiyat 3 – 3,5 Milyon TL seviyesine gerileyebilir.” şeklinde konuştu.

Emlak Haberleri Haberleri