Korana Virüs Nedeni İle Yaşadığı Şehirde Kalan Üniversite Öğrencileri Kira ve Aidat Ödemek Zorunda Mı?

Üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesi ile beraber çok sayıda üniversite öğrencisi yaşadığı şehirde kalmayı tercih etti.

Üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesi ile beraber çok sayıda üniversite öğrencisi yaşadığı şehirde kalmayı tercih etti. Durum böyle olunca ev sahipleri ile kiracılar arasında da anlaşmazlıklar yaşanmaya başlandı. Öğrenciler oturmadıkları evin kirasını ve aidatını ödemek zorunda mı, devam eden kira sözleşmesi iptal edilebilir mi?

Korona virüs salgını nedeni ile üniversitelerin uzaktan eğitime geçiş yapması ile beraber öğrencilerin kiralamış oldukları evlerde de problemler yaşanmaya başlandı.



Pek çok öğrenci kullanmadğıı evi boşaltarak tahliye ederken bu durumda da devam eden kira sözleşmesi nedeni ile öğrenciler ile ev sahipleri arasında sorunlar yaşanmaya başlandı.



KULLANILMAYAN EVE KİRA VE APARTMAN AİDATI ÖDENMEK ZORUNDA MI?



Öğrenciler evi kullanmasalar dahi eşyanın evde olması halinde kirayı ödemekle yükümlü kalıyorlar. Ancak evini boşaltan ve tutanak ile anahtarını ev sahibine teslim eden öğrenciler için böyle bir zorunluluk bulunmuyor. Pek çok avukat ise korona virüsün mücbir sebep sayılacağını belirterek devam eden kira sözleşmelerinin de bir hükmü olmadığını dile getiriyorlar.



Kullanılmayan daireye aidat konusunda ise Takvim Gazetesi Yazarı Feride Hilal İmal yapmış olduğu açıklamasında "Aidat borcu kullanımla ilgili bir borç değil, malik olmanızla ilgili bir borçtur. Sitenin sosyal olanaklarını kullanıp kullanmadığınız ya da dairenizde oturup oturmadığınızdan bağımsız bir şekilde her ay düzenli olarak sitenin aidatlarını ödemek zorundasınız.



Ödememeniz durumunda kanun gereği aylık yüzde 5'e varan gecikme faizi ve icra takibi başlatılması halinde icra masrafları ile birlikte ödemek zorunda kalabilirsiniz" diyerek aidat ödemelerinin devam ettiğini ve kişinin bu borcu daireyi kullanmasa dahi ödemekle yükümlü olduğunu dile getirdi.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri