Korana Virüs Salgını Sonrası Müstakil ve Bahçeli Evlere Talep Patlaması Yaşandı!

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de etkisini gösteren korona virüs salgını nedeniyle dünya bambaşka bir döneme geçiş yaptı.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de etkisini gösteren korona virüs salgını nedeniyle dünya bambaşka bir döneme geçiş yaptı. İnsanların hayata bakış açılarını ve tercihlerini değiştiren pandemi sonrası konut sektörü de pandemiden etkilendi. Vatandaşın konut tercihi büyük oranda değişti.

Çin'in Wuhan eyaletinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alarka pandemi ilan edilmesine neden olan korana virüs salgını insanların hayata bakış açılarını da değiştirdi.



Eskiden kalabalık olan şehir merkezlerine yakın evler tercih edilirken artık insanlar hastalık kapma korkusu ile kalabalıktan uzak sakin yerlere yöneldi. Yine pandemi öncesi bakımlarının ve ısınmanın daha maliyetli olduğu bahçeli evlere ilgi son derece azken artık vatandaş bahçeli ev almaya başladı.



BAHÇELİ VE MÜSTAKİL EV FİYATLARI UÇUŞA GEÇTİ



Özellikle de çocukları olan aileler korana virüs salgını nedeni ile karantina önlemleri kapsamında evde kapalı kalmaktan sıkılırken çocukları için bahçeli ev aramaya başladı. Yine kalabalık sitelerde ve apartmanlarda yaşamanın hastalık kapma riskini arttıracağından korkan insanlar müstakil ev aramaya başladı.



Yaşanan süreç sonrasında vatandaş müstakil ve bahçeli ev arayışına başlarken bir anda yaşanan talep artışı bahçeli ve müstakil ev fiyatlarına rekor zam olarak yansıdı. Yüksek tadilat masrafına ihtiyaç duyan konutlarda dahi ev fiyatlarına rekor zamlar yapılması vatandaşı çileden çıkarırken özellikle de yazlık bölgelerde evlerin fiyatlarına yüzde 100'e yakın zam geldiği belirtiliyor.



Uzaktan eğitim nedeni ile aileler yazlıklarından dönmezken yazlık evlerin sınırlı sayıda, talebin ise rekor seviyede olması nedeniyle zam furyasının devam edeceği belirtiliyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri