Korana Virüs Salgını Sonrası Vatandaş Arsa Yatırımına Yöneldi, Tarla, Bağ, Bahçe ve Arsaya Talep Yüzde 30 Arttı!

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de korana virüs salgını önemli değişiklikler yaşanmasına neden oldu.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de korana virüs salgını önemli değişiklikler yaşanmasına neden oldu. İnsanların konut tercihlerinden yatırım tercihlerine kadar pek çok alanda almış olduğu kararları etkileyen pandemi sonrası konut yatırımı yerine arsa yatırımı yapanların sayısı arttı, arsa yatırımına olan talep 30 kat arttı!

Korana virüs salgını sonrası arsa yatırımı çok daha popüler hale geldi.



Özellikle de İzmir'de son dönemde artan kentsel dönüşüm projeleri nedeni ile konut stokunun hızla erimesi ve inşaata olan talebin artması üzerine arsa, bağ, bahçe ve tarla yatırımı yapanların sayısı rekor kırdı.



İZMİR'DE ARSA, BAĞ, BAHÇE VE TARLA YATIRIMI YAPANLARIN SAYISINDA REKOR ARTIŞ YAŞANDI!



İzmir Emlak Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Akgün son dönemde insanların emlak yatırımı konusunda tercihlerinde önemli değişiklikler olduğunu belirterek insanların artık korana virüs salgını neden ilie bağımsız yaşamak istediklerini belirterek bu nedenle arsa yatırımına yöneldiklerini söyledi.



Akgün "Covid-19 nedeniyle insanlarla iletişim kurmak istemiyor ve bağ bahçe alımına yöneliyorlar. Kişilerin barınma alışkanlıkları değişti. Fiyatlar son 6 ayda yüzde 50-60 arttı. Bugün en karlı yatırımlar içine arsa, tarla, bağ, bahçe girdi. İki katlı yazlık evlere talep arttı. Bundan 6 ay önce 300 bin liraya alacağınız yazlık evi bugün 500 bin liraya alamıyorsunuz.



Millet fare var, koku var diye kaçtığı bahçeli zemin dairelere bile ilgi göstermeye başladı. Pandemi öncesinde 100 kişi bağ bahçe almak istiyorsa bugün bu sayı 3 bine çıktı. Yani arsa satışları 30 misli arttı. Eskiden konut var mı diye gelenler şimdi bu tür yerleri tercih ediyor" diyerek yaşanan değişimi gözler önüne serdi.



İNŞAAT FİRMALARI YENİDEN ARSA ALIMINA BAŞLADI!



Arsa satış rakamlarında yaşanan yükselişin bir diğer nedeni de inşaat firmalarının yeniden konut üretimine yönelmesi olarak gösterildi.



Konut stokunu tüketmeyi başaran firmalar yeni konut üretimine başlarken bu da arsa satışlarını ve arsalara olan talebi arttırdı.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri