Korana Virüs Salgını Sonrası Yabancılara Konut Satışı Haziran Ayında Patlama Yapabilir!

Korana Virüs salgını döneminde sağlık konusunda son derece başarılı bir sınav veren Türkiye yoğun bakım ünitesi sayısı ile öne çıkmış ve tüm dünya tarafından yakından takip edilmişti.

Korana Virüs salgını döneminde sağlık konusunda son derece başarılı bir sınav veren Türkiye yoğun bakım ünitesi sayısı ile öne çıkmış ve tüm dünya tarafından yakından takip edilmişti. Virüsün bir sonraki kış döneminde izleyeceği seyir ve ikinci dalga endişeleri devam ederken yaşanan süreç yabancıların Türkiye'ye olan ilgisini arttırdı. Haziran ayında yabancılara konut satışı özellikle de kendi ülkelerinde sağlık hizmeti alamayan 65 yaş üstü yabancıların Türkiye'ye olan ilgisi ile artabilir...

Yabancılara konut satışı rakamı korana virüs salgını döneminde son derece sert bir düşüş yaşamıştı.



Özellikle de virüsün tüm dünyada pik noktasına ulaştığı Mart ve Nisan aylarında yaşanan sert düşüşün ardından Mayıs ayında hafifte olsa toparlanma sinyalleri gelmişti.



YABANCILARA KONUT SATIŞI HAZİRAN AYINDA YENİ BİR REKOR KIRABİLİR!



Tüm dünyayı etkisi altına alan korana virüs salgını döneminde dünyanın pek çok ülkesinde ne yazık ki sağlık sistemi çökmüş, aralarında Amerika, İtalya, Fransa ve İngiltere gibi büyük ülkelerin yer aldığı çok sayıda yabancı ülkede yeterli yoğun bakım yatak kapasitesi olmadığı için 65 yaş üstü kişilere sağlık hizmeti verilememişti.



Yaşanan olaylardan sonra 65 yaş üstü kişiler yaşadıkları güven kaybı ile başka ülkelerde yaşamak için araştırmalar yapmaya başladı. Yabancıların gözdesi sağlık sistemi ile öne çıkan ve yüksek yoğun bakım yatak kapasitesi ile öne çıkan Türkiye oldu. Süreçte çok sayıda kişinin Türkiye'den ev sahibi olmak için araştırmalara başladığı öğrenilirken kişilerin kendilerini güvence altına almak adına ikinci bir dalga endişesi ile Türkiye'de konut yatırımı yapmaya yöneldiği belirtiliyor.



Haziran ayında yabancılara konut satışı rakamları konusunda bir artış yaşanması bekleniyor. Bu kış döneminde ikinci bir salgın endişesi kendi ülkelerinde sağlık desteği alamayan 65 yaş üstü yabancıları başka ülkelere yönlendirirken Türkiye'nin sağlık turizmi ile yaşanan bu sıkıntılı dönemi yatırım açısından bir fırsata dönüştürmesi hedefleniyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri