Korana Virüs Salgını Sonrasında Konut Fiyatları Ne Olur? 2020 Yılında Ev Fiyatları İçin Beklentiler

Tüm sektörlerde olduğu gibi konut sektöründe de ne yazık ki korana virüs nedeni ile büyük bir dalgalanma yaşandı.

Tüm sektörlerde olduğu gibi konut sektöründe de ne yazık ki korana virüs nedeni ile büyük bir dalgalanma yaşandı. 2020 yılına bankaların konut kredisi faiz oranları için yapmış oldukları indirimler ve markalı projelerin dev kampanyaları sayesinde çok iyi bir başlangıç yapan konut ve gayrimenkul sektörü özellikle de Nisan ayı itibari ile sert bir talep daralması yaşadı. Peki, inşaat ve gayrimenkul sektöründe pandemi sonrası beklentiler neler, corana virüs konut fiyatlarını nasıl etkileyecek?

Korana virüs salgını tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de virüsün sınırlı tutulması için alınan tedbirlere paralel olarak büyük bir ekonomik dalgalanma yaşanmasına neden oldu.



TÜRKİYE'DE KONUT FİYATLARI DÜŞER Mİ, YÜKSELECEK Mİ, NE OLUR?



Özak Global Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık konu hakkında yapmış olduğu değerlendirmesinde "Korona nedeniyle artık balkonu olmayan, camı açılmayan, merkezi sistemle çalışan, 1+1 konutların, küçük metrekareli evlerin, rezidansların tercih edilmeyecek.



Tüketicinin tercihi değişecek bu çok net. Normal koşullarda insanlar ev alırken fiyatına, semtine dikkat ediyordu. Şimdi konut tercihlerinde ilk sıralara Covid-19 kriteri de girecek” diyerek sektörde corana virüs sonrasında konut tercihleri için büyük değişiklikler beklediklerini dile getirdi.



KONUTA OLAN TALEP DARALMASI EV FİYATLARINI OLUMSUZ ETKİLEYEBİLİR!



2020 senesinde yaşanan ekonomik krizin özellikle de yatırım tarafında gayrimenkule olan talebi azaltacağını belirten Akbalık konut fiyatlarında talebe bağlı olan daralma nedeni ile düşüş beklediklerini dile getirdi.



Bazı yatırımcılar ise TL mevduat faiz oranlarında yaşanan hızlı düşüşün şu anda düşük fiyatlı olan ve bu nedenle fırsat sunan konuta yatırım olarak yönelebileceğini belirtiriyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri