Korana Virüs Salgınından Etkilenen Esnafa Kira Desteği ve Borç Ertelemesi Müjdesi Talebi!

Pandemi nedeni ile ekonomide yaşanan dalgalanma tüm hızı ile devam ederken özellikle de uzaktan eğitim kararının alınması esnafı daha da zor duruma düşürdü.

Pandemi nedeni ile ekonomide yaşanan dalgalanma tüm hızı ile devam ederken özellikle de uzaktan eğitim kararının alınması esnafı daha da zor duruma düşürdü. Üniversitelerin olduğu şehirlerde esnaf mağdur olurken esnafa kira desteği ve borç erteleme desteği hakkında CHP'den yeni talep geldi.

Korana virüs salgınında en çok ne yazık ki zorunlu karantina kararlarına takılan esnaf yaşamıştı.



Mülkiyeti kamu kurum ve kuruluşlarına ait olan taşınmazlarda kiracı olan kişilerin kira borçları ertelenirken ne yazık ki bunların dışında kalan esnaf kapalı olan dükkanı için dahi kira ödemek zorunda kalmıştı.



ÜNİVERSİTELER UZAKTAN EĞİTİM KARARI ALDI, ESNAF KAN AĞLADI!



Zaten uzun süredir işleri bozuk olan esnaf üniversitelerin uzaktan eğitim kararı alması ile bir darbe daha yemiş oldu.



Konu hakkında açıklamada bulunan Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen üniversitelerin almış olduğu uzaktan eğitim kararını eleştirerek “Üniversite öğrencilerinin ekonomiye katkıları göz önüne alındığında, uzaktan öğretim yöntemi şehrimizin ekonomisine vurulacak en büyük darbe.



Bu nedenle hem şehrimizin, hem de gençlerimizin geleceği için, üniversitelerimizi aldıkları kararı yeninde gözden geçirmeye ve kendi kabuklarına kapanmak yerine, bu konuda çözüm üretmeye davet ediyoruz" dedi.



ESNAFA KİRA DESTEĞİ VE BORÇ ERTELEMESİ İMKANI SUNULMASI ZORUNLU!



Bu kararın şehir esnafına büyük bir darbe vurduğunu belirten CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü de “Bundan doğrudan ve dolaylı etkilenecek esnaf ve ticari işletmenin acilen devlet desteğine kavuşması gerekiyor. Birçok işletme kiralarını ödeyemez durumda. Kira desteği, borç ertelemesi lazım.



Eğer bunun için ‘fonu nereden bulacağız’ diyorlarsa da Anadolu Üniversitesi’nin YÖK’e aktarılan Açıköğretim Fakültesi bütçesi var. YÖK’e aktarılan 100-150 milyon lirası salgında YÖK’e gönderilmesin, Eskişehir için harcansın. Bu paralarla Eskişehir Fonu kurulsun" diyerek kira yardımı için destek ve borç ertelemesi talep etti.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri