Koronavirüs Dünya Emlak Piyasasını Vurdu! Fransa'da Malikaneler Ve Şatolar Yüzde 40 Ucuzladı!

Dünyada büyük tahribata yol açan koronavirüs salgını nedeniyle başta Avrupa olmak üzere dünyada emlak piyasası dibe vurdu.

Dünyada büyük tahribata yol açan koronavirüs salgını nedeniyle başta Avrupa olmak üzere dünyada emlak piyasası dibe vurdu. Fransa'da şato ve malikane fiyatları salgın sürecinde yüzde 15 ile yüzde 40 arasında düştü.

Koronavirüs salgını nedeniyle emlak piyasası dünyada çok derinden etkilendi. Türkiye'de kredili satışlarla emlak piyasası hızlı bir şekilde toparlanırken Avrupa'da durum pek iç açıcı değil. Koronavirüs salgını nedeniyle Avrupa emlak piyasasında ciddi fiyat düşüşleri meydana geldi.



LÜKS KONUTLARA OLAN TALEP AZALDI



Salgın sürecinde lüks konutylara olan talep ciddi oranda azalma gösterdi. Talep azlığı fiyatlar üzerinde etkisini gösterdi. 2020 yılının ilk çeyreğinin rakamları bir önceki yılla karşılaştırıldığında fiyatların ucuzladığı görüldü.



ŞATO VE MALİKANELERDE YÜZDE 40'A VARAN FİYAT DÜŞÜŞÜ OLDU



Avrupa'nın bir çok ülkesinde emlak piyasası derin bir krizin içerisine düştü. Çok sayıda ülkede konut satışları neredeyse sıfırlandı. Fransa'da ise lüks konutlara olan ilgi azalırken şato ve malikanelerin fiyatları yüzde 15 ile yüzde 30 arasında düştü. Fiyat düşüşü bazı tarihi şatolarda malikanelerde yüzde 40'lara kadar çıktı.



DÜNYA EMLAK PİYASASI DERİN KRİZİN İÇİNDE



Dünyanın en büyük emlak danışmanlık şirketlerinden olan Knight Frank LLP tarafından yayınlanan rapora göre lüks konut fiyatlarındaki düşüş tüm dünyayı etkisi altına aldı. Buna göre ABD'de yüzde 3,2 , Rusya'da yüzde 3, İrlanda'da yüzde 2,5, Çin'de yüzde 1,7 ve İngiltere'de yüzde 1,1 fiyat düşüşü yaşandı.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri