Koronavirüs Salgını Evlerde Oda Sayısından Daha Çok Balkonun Önemini Gün Yüzüne Çıkardı!

Salgın döneminde karantinada kalmak zorunda kalan insanların konut tercihleri hızla değişmeye başladı.

Salgın döneminde karantinada kalmak zorunda kalan insanların konut tercihleri hızla değişmeye başladı. İmkanı olanlar bahçeli ve müstakil evlere yönelirken, daha kısıtlı imkanları bulunan kişiler ise balkonlu evin değerini anladı. Balkonsuz evlerde yaşayan pek çok kişinin salgın sonrasındaki ilk konut tercihinin oda sayısı yerine balkon işlevi olacağı düşünülüyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle evde geçirilen süre arttı. Pek çok kişi karantinada nasıl zaman geçirebileceğini araştırıyor. Evlerde kalmak insanların tercihlerini de değiştirdi. Daha önce önemsenmeyen, küçük bir ayrıntı olarak görülen pek çok şeyin ne kadar kıymetli olduğu bir kez daha ortaya çıktı.



Evde zaman geçirme oranının artması sebebiyle evlerde ihtiyaç duyulan alanlar gün yüzüne çıkmaya başladı. Pek çok kişi daha önce ev tercihlerinde oda sayısının fazla olması ile ilgilenirken, bir balkonunun olup olmaması ile ilgilenmiyorlardı. Bu süreçte temiz hava almanın, güneşle buluşmanın değerini anladığımız karantina, balkonlu evleri bir kez daha ön plana çıkardı.



Ev tercihlerinde de müstakil ve bahçeli evlere olan ilgi arttı. Hatta bu ilgi kısa süre içerisinde fiyatların artmasına neden oldu. Bahçeli bir ev için bütçesi yeterli olmayanlar ise balkonlu evlere yöneldiler. Balkon pek çok kültür için önemli olabilir ancak özellikle Akdeniz iklimi için son derece önemli. Bir yaşam alanı olarak değerlendiren ve insanların nefes almaları için kullandıkları balkonların kullanımı bundan sonraki süreçte de artacak gibi görünüyor. Emlak ilanlarında, ev alım satım aşamalarında balkonun öneminin bir kez daha gün yüzüne çıktığı ve fiyatların da bu noktada değişebileceği ifade ediliyor.



Mimar Ahmet Yılmaz Balkonlu Ev Tercihlerini Değerlendiriyor!



Mimar Ahmet Yılmaz, balkonlu eve farklı bir bakış açısı getirirken, son dönemlerde balkonların bahçelerin yerini aldığını ve insanların balkonlarını bu plan çerçevesinde dekore ettiklerini ifade ediyor. Mimari açıdan balkonsuz evlerin görünüm açısından daha etkili olduğu ifade edilmesine rağmen, Türk toplumunda balkonların önemli olduğu ve aktif biçimde kullanıldığını açıkladı. Bundan sonraki mimarileşmelerde ve yapılaşmalarda balkonun öneminin anlaşılmasından dolayı daha fazla kullanılacağı düşünülüyor.


Emlak Haberleri Haberleri