Koronavirüs Salgını Mayıs Ayında Konut Satışlarını da Etkiledi! Emlak Sektöründe Gerileme Yaşandı!

Koronavirüs salgınının etkisini son zamanlarda giderek göstermesinin ardından Mayıs ayı konut satış istatistiklerinde bu durumun yaşandığı açıkça görüldü.

Koronavirüs salgınının etkisini son zamanlarda giderek göstermesinin ardından Mayıs ayı konut satış istatistiklerinde bu durumun yaşandığı açıkça görüldü. Mayıs ayında konut satışlarında ciddi bir düşüş meydana geldi.

Koronavirüs salgını piyasaların tamamını etkilediği gibi bu süreç içerisinde konut sektörünü de derinden etkiledi. Salgının etkilerinin görüldüğü Mayıs ayında konut satışlarında gözle görülür bir gerilemenin yaşandığı belirlendi. Bu süreçte yaşanan azalma sonrasında bir önceki yılın aynı dönemi ile bir karşılaştırma yapıldığı zaman yüzde 44.6 oranında bir azalmanın ardından gerilemenin meydana geldiği TÜİK verileri tarafından da açıklandı.



Mayıs ayında toplam satışı gerçekleştirilen konut sayısının 50 bin 936 olduğu belirlendi. İstanbul konut satışları sırasında talebin en fazla olduğu şehir oldu. Şehir genelin Mayıs ayında 7 bin 640 konut satışının gerçekleştiği belirlendi. Ardından İstanbul’u konut satışında yüzde 15’lik bir pay ile Ankara izledi. Ankara ilinde bir ay içerisinde 4 bin 939 adet konut satışının gerçekleştiği ifade edildi.



32 Bin 453 Adet Konut El Değiştirdi



Diğer konut satışları incelemeye alındığı zaman bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla el değiştiren konut sayısının yüzde 57.9 olduğu belirlendi. El değiştiren konut sayısı ise bunun sonucunda 32 bin 453 olarak açıklandı.



İstanbul’da gerçekleşmiş olan konut satışları içerisinde diğer satışların payını oldukça yüksek olduğu ve yüzde 66.4 olarak belirlendiği ifade edildi. Ankara’da diğer satışlar konusunda 2 bin 741 konut ile birlikte listenin yine ikinci sırasına yerleşmeyi başardı. Bunun ardından diğer konut satışlarının en az olduğu il sadece iki konutla birlikte Ardahan olarak belirlendi.



emlak365.com



Emlak Haberleri Haberleri