Koronavirüs Salgını Sonrası Devlet Bankalarının Konut Kredisi Faiz Oranları Düşer Mi?

Koronavirüs salgını çok sayıda alanda dengeleri derinden değiştirirken bu alanlardan birisi de konut satışları oldu.

Koronavirüs salgını çok sayıda alanda dengeleri derinden değiştirirken bu alanlardan birisi de konut satışları oldu. Konut alım satımlarında yaşanan durgunluğun son dönemlerde durma noktasına gelmesi bu alanda ek adım atılıp atılmayacağı sorusunu gündeme getirdi. Konut sektöründe salgın sonrası yaşanabilecek gelişmeleri

Koronavirüs gelişmeleri emlak sektörünü doğrudan etkisini altına aldı.



Konut kredisinde kullanılan kredi limitlerinin büyük oranlı olması vatandaşların salgın sürecinde iki defa düşünmelerine neden oldu. Bu süreçte yüksek tutarlı kredi borcuna girmek istemeyen vatandaşlar ise sektörde yaşanan son gelişmeleri takip ediyorlar.



KONUT SATIŞLARI MART'TA AZALDI NİSAN'DA DURMA NOKTASINA GELDİ



Konut sektörünün koronavirüs salgınından nasıl etkilendiğine ilişkin açıklamalarda bulunan emlak sektörünün devleri, satışların Mart ayının sonuna kadar normal ve beklentiler dahilinde seyrettiğini açıkladılar. Salgının etkisinin azaltmasıyla konut satışlarının düştüğünü ifade eden sektör temsilcileri Nisan ayında yaşanan son durumu da aktardılar.



Mart ayında yaşanan durumu dıurgunlaşma noktası olarak ifade edilirken Nisan ayının ilk haftasından sonraki süreçte ise satışların durma noktasına geldiğini belirtiyorlar. Bu süreçte ilginin olduğunu ancak satışların olmadığını belirten sektör temsilcileri yılın ikinci yarısına dair de olumlu açıklamalarda bulunuyorlar.



KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI DÜŞECEK Mİ?



Konut kredisi kullanarak ev almayı planlayan vatandaşlar ise konut kredisi faiz oranlarına dair devvlet bankalarından herhangi bir adım gelip gelmeyeceğini merak ediyorlar.



Emlak sektörüne dair daha salgının başında hükümet tarafından çok önemli bir adım atıldı. Konut kredisi kullanım limitini artıran hükümet bankaların bundan sonraki süreçte yüzde 80 değil evin değerinin yüzde 90'ı için kredi sağlayacaklarını açıkladı.



İkinci adım ise konut kredisi faiz oranlarında bekleniyor. Halen ihtiyaç kredisi faiz oranlarında yüzde 0.49'da ihtiyaç kredisi sağlayan bankaların yüzde 0.79'la konut kredisi vermesi talep ediliyor. Şuan devlet bankalarının konut kredisi faiz oranları yüzde 0.94 olurken Vakıf Katılım Bankası ikinci el konutlarda yüzde 0.89'dan finansman imkanı sunuyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri