Köye, Bahçeme, Arsama Prefabrik Ev Yaptırmak İstiyorum Diyenlere Devletten 30 Bin Lira Hibe Para Yardımı Desteği!

Devletin prefabrik ev yardımı için 2021 yılı destek rakamı açıklandı. Köye ev yapana devlet yardımı olarak ta anılan para için prefabrik ev devlet desteği başvurusu yapılması yeterli oluyor. Prefabrik ev yapana devlet 30 bin TL hibe yapıyor! Peki, prefabrik ev devlet desteği başvuru formu nereden doldurulur, devletten prefabrik ev desteği nasıl alınır, 30 bin TL prefabrik ev devlet desteği hibe para yardımı başvuru şartları Mayıs 2021 ne?

Prefabrik ev yapmak isteyenlere devletten 30 bin TL hibe para desteği ödemesi tüm hızı ile devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü üzerinden prefabrik ev yapmak isteyen kişilere belirli muhtaçlık kriterlerini taşımaları durumunda 30 bin TL hibe para ödemesi yapılacak.

DEVLETİN BARINMA YARDIMLARI MAYIS 2021! PREFABRİK EV YAPANA 30 BİN TL, BETONARME EV YAPANLARA 40 BİN LİRA HİBE PARA YARDIMI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü üzerinden yapılan barınma yardımları için başvurular tüm hızı ile sürüyor. En kutsal haklar arasında yer alan barınma hakkı için yeterli maddi imkanları bulunmayan kişilere devlet ev yapmaları için hibe para desteği ödemesinde bulunuyor.

Bu yardımlar kapsamında evini onarmak ve tadilat yapmak isteyenlere 20 bin lira, prefabrik ev yapmak isteyen kişilere 30 bin lira ve betonarme ev yapımı yardımı parası olarak ta 40 bin lira hibe para yani geri ödemesiz ve karşılıksız para yardımı yapılıyor.

PREFABRİK EV YAPANA DEVLET DESTEĞİ 30 BİN TL HİBE PARA YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER, KİMLERE PREFABRİK EV YAPIMI YARDIMI PARASI VERİLECEK?

Tüm devlet yardımlarında olduğu gibi prefabrik ev yardımı için de belirli şartların taşınması gerekiyor. Öncelikle kişinin ihtiyaç sahibi olması ve oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşaması şartı aranıyor. Bu şartı taşıyan kişiler arasından;

Hane içinde kişi başına düşen geliri 2021 senesi için 852 lira sınırın aşmamak (Açıklanan asgari ücret rakamının üçte biri üzerinden hesaplanmaktadır),

Aranılan yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan en az bir tanesini taşıyor olmak,

Prefabrik evin üzerine kurulacağı arsanın tam hisseli tapusuna sahip olma şartlarını taşıyan kişiler 30 bin liralık hibe para yardımı başvurusu için form doldurma hakkına sahip oluyor.

PREFABRİK EV YAPANA DEVLET YARDIMI BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR, DEVLETİN PREFABRİK EV YARDIMI BAŞVURU FORMU NEREDEN TEMİN EDİLİR?

Devletin prefabrik ev yardımı için başvurular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden kabul edilmekte olup başvuru sahiplerine ödenecek olan rakamlarda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetince belirlenmektedir.

Sadece kimlik belgesi ile SYDV üzerinden yapılan başvuruda ilk önce başvuru sahibinin aranılan şartları taşıyıp taşımadığı incelenmekte, ardından da başvuru şartlarını taşıyan kişiler için yapılan inceleme ile 30 bin liraya kadar hibe para yardımı ödemesi yapılmaktadır. Burada amaç ihtiyaç sahibi ailelerin mağdur edilmeden, sağlıklı yaşam koşulları sürebilecekleri sıcak bir yuvaya kavuşmalarını sağlamaktır.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı il ya da ilçe müdürlükleri üzerinden ya da Valilik ve Kaymakamlık binalarında yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden başvuru yapılabilmektedir.

PREFABRİK EV FİYATLARI NE KADAR?

Ne yazık ki son dönemde peş peşe yaşanan depremler sonrası insanlar tarafından daha güvenilir bulunması nedeni ile artan prefrabrik ev talepleri fiyatları da yukarıya çekti. Yine pandemi neden ile pek çok kişinin arsası üzerine prefabrik ev yapmak istemeye başlaması ile prefabrik ev fiyatları zamlanırken evlerin fiyatları evin büyüklüğü, sunduğu özellikler ve konfora göre belirlenmektedir.

Kısa sürede kurulması, hemen oturuma hazır hale gelmesi ve bakım giderlerinin daha ucuz olmasının yanı sıra yalıtım özelliklerinin çok yüksek olması bu evlere olan ilgiyi her geçen gün arttırmaktadır. Günümüzde 20 metrekareden başlayan prefabrik evler dahi üretilirken evlerin fiyatları 35 bin liradan başlayarak sunulan evin özellikleri ve büyüklüğe göre yükselmektedir.

Emlak Haberleri Haberleri