Köyünde Bahçesi Olana 83.000 TL'ye Salonu 2 Odası Mutfağıyla hazır Prefabrik Ev

Hazır prefabrik ev fiyatlarında bahar kampanyaları başladı. Birçok firma indirime giderken 2+1 evler 67 bin TL'den başlıyor. 83 bin TL'ye m2'si daha büyük iki odalı prefabrik ev almak mümkün.

Prefabrik evlere olan ilgi kalıcı hale dönüştü. Yaz, kış ve bahar dönemleri olmak üzere vatandaşlar yılın her dönemi prefabrik ev kampanyalarını takip ediyor. Hazır prefabrik ev alma niyetinde olanlar ise genellikle küçük 2+1 veya 3+1 modelleri tercih ediyorlar. Peki 2022 ilkbahar döneminde fiyatlar ne durumda? İşte sektörden son durumlar ve fiyat tabloları.

MART İLE UCUZ FİYATLI BAŞLAYAN PREFABRİK EV KAMPANYALARI

Sektör içinden gelen bilgilere göre; Kış sezonunda hem dolar kuru hemde enflasyon nedeniyle yüksek olan fiyatlar nedeniyle hazır prefabrik ev satışları istenilen seviyelerde olmadı. Sektörde söz sahibi firmalar ise piyasaların canlanması adına ilkbahar ve yaz dönemini önemli bir fırsat görüyorlar. Özellikle dolar kurunun belli bir bant aralığında olması ve çok ani hareketler göstermemesi nedeniyle daha uygun fiyatlar sunabiliyorlar.

Bu kapsamda mart ayının girmesi ile birlikte sektörde yeni bir dönem başladığı belirtiliyor. Birçok firma özellikle hazır konut satışlarında ciddi fiyatları indirimleri duyurdu. Belli bir süre geçerli olacak fiyat indirimlerini ortalama fiyat tablosu ile paylaşıyoruz.

ORTALAMA FİYAT TABLOSU İLE 2+1 VE 3+1 PREFABRİK EVLER

Prefabrik ev alacak olan vatandaşların ilk bilmeleri gereken husus, fiyatların kişiye özel değişmesi. Yani kullanılacak malzeme, evin büyüklüğü, malzemelerin markası, ithal yerli ürün olması gibi etmenler evin tutarının ne kadar olacağını belirler. Aşağıda emlak365.com olarak listelediğimiz fiyatlar ortalamanın üzerinde kaliteli malzeme ile üretilmiş evler için geçerli. Fiyatlar firmadan firmaya değişebilir. Birkaç firmadan alınan fiyatların ortalaması ile elde edilmiş verilerdir.

2 Oda 1 Salon 39 m2 büyüklükte mini prefabrik evler 65 bin TL ile 70 bin TL arasında.

Daha büyük m2'li tercihlerde, 2+1 ve 51 m2 büyüklükte prefabrik ev 83 bin TL ile 85 bin TL bandında.

Çok daha geniş 100 m2 iki odalı bir prefabrik için ortalama fiyat ise 150 bin TL seviyesinde yer alıyor.

3+1 evlerde ise fiyatlar; yine m2 büyüklük üzerinden belirlenir. Genel olarak 120 m2 kaliteli malzemeden prefabrik ev için 200 bin TL ile 225 bin TL arasındadır.

EN TREND PREFABRİK EV MODELLERİ 2022

PREFABRİK EV NASIL VE NEREDEN ALINIR?

Prefabrik ev satışı yapan firmaların internet siteleri mevcut. Bu siteler üzerinden hem fiyat alabilir hemde malzeme bilgisini öğrenebilirsiniz. Ancak internet üzerinde bu alanda mağduriyetler yaşandığı da unutulmamalı. Bu kapsamda vatandaşlar ödeme yapmadan önce firmaları çok iyi araştırmalı, mümkünse firmaların satış bayilerine gitmeliler. Evleri almadan önce hazır model üzerinden incelemeliler.

Emlak Haberleri Haberleri