Kredi Çekerek Konut Alınır Mı, Gayrimenkul Yatırımı İçin Doğru Zaman Mı? Tunç Şatıroğlu'ndan Emlak Piyasası Yorumları!

Konut satın almak isteyenlere, gayrimenkul yatırımı yapmayı düşünenlere ekonomist Tunç Şatıroğlu’ndan kritik uyarılar geldi. Konut alınmalı mı, gayrimenkul yatırımı yapılmalı mı?

Konut finansmanı paketleri ile beraber konut başta olmak üzere gayrimenkul yatırımlarına olan ilgi yeniden yükseldi. İnsanlar bu dönemde kredi çekerek konut yatırımı yapmanın kazançlı olup olmayacağını merak ediyorlar. Gayrimenkul yatırımı yapanlar kazançlı çıkarlar mı? Kredi kullanarak konut alınır mı? İlerleyen aylarda konut fiyatları düşer mi?

KONUT ALINSAYDI KAZANÇLI ÇIKILIRDI

Daha önce konut yatırımı yapmak isteyenlere tavsiyede bulunduğunu hatırlatan Tunç Şatıroğlu, “Kasım ayında gayrimenkul fiyatlarında çok artış beklediğimi söylemiş ve konut alınmasını önermiştim. Fiyatlar artmaya devam edecekti. Artan fiyatlardan dolayı bir miktar geri çekilme olacaktı. Beklentim bu şekildeydi. O tarihlerde konut alınsaydı bir değer artışı meydana gelecekti ve kazançlı çıkacaktınız.” dedi.

KONUT FİYATLARI YÜKSELECEK Mİ?

Konut fiyatlarına dair bir değerlendirme yapan Tunç Şatıroğlu, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları ile konut fiyatlarında artışlar biraz daha öne çekildi. Bu ay içinde konut satın alan alacak ama bu aydan sonra fiyat artışları duracaktır. Ardından da yüksek fiyatlardan dolayı talep azalacaktır. Belirli yerlerde konut fiyatları artmaya devam edebilir ama onun haricinde talep eksikliğinden konut fiyatları yükselmeyecek.” ifadelerini kullandı.

KONUT FİYATLARINDAKİ ARTIŞ NE ZAMAN DURACAK?

Konut fiyatlarında artışın duracağı zamana da işaret eden Tunç Şatıroğlu, “Dolar kuru 21 TL’ye çıktığında mecburen faiz artırımı yapacaklar. Dolayısıyla konut kredisi faizleri de yükselecek. Yüksek fiyatlar da olduğu için konut almak isteyenlerin sayısı azalacak. Konut fiyat artışının da önü kesilecek. Zararına satmayız diyenler olacaktır ama yüzde 10-15 civarında bir indirim olabilir ama konut fiyatlarına 2-3 yıl zam yapılamayacaktır.” şeklinde konuştu.

GAYRİMENKUL YATIRIMI YAPILMALI MI?

Gayrimenkul yatırımları konusunda düşüncelerini açıklayan Tunç Şatıroğlu, “Bu piyasa ortamında merkezi konumda kredi ile konut alabiliyorsanız almalısınız. Çünkü kira geliri elde edebilirsiniz. Kredi hariç nakit para ile konut alınmamalıdır. Bundan sonra yatırım imkanları dolar, altın ve borsa daha iyi sonuçlar verecektir. Ticari gayrimenkul alınmasını da tavsiye etmiyorum. Faiz artışı ile piyasalarda ciddi durgunluk olacak ve belki kira geliriniz duracaktır. Arsa yatırımını zaten önermiyorum. Faiz artacaksa, konut satılmayacaksa hangi müteahhit gelip arsa alacak? Yatırım için tarla alımını da tavsiye etmiyorum. Kendisi kullanacak olan ve bundan gelir elde edeceğim diyen varsa tarla alabilir ama alıp para kazanayım diyen çok yanılır.” dedi.

Not: Burada yer alan yorumlar ilgili ekonomistin kişisel düşünceleridir. Yatırım kararı alınırken risk ihtimaliniz bu değerlendirmeler ile örtüşmeyebilir. Haberimizde yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri