Kredi Faizleri Düştü, Fırsatçı Ev Sahipleri Konut Fiyatlarına Zam Yağmuru Başlattı, Emlakçılar Uyardı!

Bankaların kredi faiz oranların yaşanan düşüş ve kamu bankaları arasında yer alan Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından başlatılan 0.

Bankaların kredi faiz oranların yaşanan düşüş ve kamu bankaları arasında yer alan Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından başlatılan 0.64 ile 0.74 faizli 12 ay ertelemeli tarihi konut kredisi kampanyası büyük yankı uyandırdı. Yapılan faiz indirimi sonrası vatandaş ev almak için harekete geçerken fırsatçı ev sahipleri de konut fiyatlarına zam yapmaya başladı. Konut fiyatlarına zam yağmuru büyük tepki çekerken emlakçılardan da kritik uyarı geldi!

Tarihi konut kredisi paketi yoğun ilgi görmeye devam ederken ne yazık ki yaşanan artış konut fiyatlarına da zam olarak yansımaya başladı.



DEVLET BANKALARI SIFIR KONUT FİYATLARI İÇİN UYARIDA BULUNMUŞTU!



Hatırlanacağı üzere 3 devlet bankası ortak açıklama yayımlayarak konut fiyatlarına zam yapılmaması konusunda uyarıda bulunmuştu.



Konut fiyatlarına zam yaptığı belirlenen tüm firmaların anında kampanya kapsamından çıkarılacağının duyurulması sıfır konut fiyatları için bir nebze de olsa artışın kontrol altında tutulmasını sağlamış ve müteahhitler üzerinde bir baskı unsuru oluşturmuştu.



İKİNCİ EL KONUT ALMAK İSTEYEN VATANDAŞ ZAMDAN ŞİKAYETÇİ!



Konu hakkında asıl büyük sorun ise ikinci el konut sektöründe yaşandı.



Bu alanda denetimin ve baskı unsurunun zor olması ve serbest piyasa koşullarının işlemesi konut fiyatlarında artışa neden oldu.





Bazı ilan sitelerinde favorilerine satılık ev ilanları ekleyen kişiler yaşanan fiyat artışı konusunda büyük şok yaşarken yapılan fahiş zamlar büyük tepki topladı. 540 bin liraya satışa çıkarılan evin kredi paketi ile beraber 730 bin liraya yükseltilmesi sosyal medyada da yorumlandı.





Kredi paketinin açıklanması ile favori ilanlarını inceleyen kişiler büyük hayal kırıklığı yaşarken fırsatçı ev sahipleri için "akbaba" benzetmesi yapıldı. Konu hakkında emlakçılar ise yapmış oldukları uyarıda yapılan haksız zamlar ile tarihi fırsatın kaçırılmaması ve vatandaşın eve olan isteğinin kırılmaması gerektiğini söyledi.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri