Küçük Balkonları Konforlu Hale Getiren Dekorasyon Dokunuşları!

Balkonlar evlerin nefes alma alanlarıdır. Küçük de olsa evlere farklı bir kimlik katan balkonlar dekorasyon dokunuşları ile konforlu bir alana dönüşebilir.

Evlerde pek de hesaba katılmayan alanlardan olan balkonlar evlerin nefes alan alanlarıdır. Evin dış dünyaya açıldığı yer olarak da değerlendirilen balkonlar çok çeşitli şekillerde kullanılabilirler. Genellikle herkesin büyük bir balkon hayali vardır. Ancak hayaller ile gerçeklerin uyuşmadığı noktada büyük olmayan balkonları konforlu bir yaşam alanı haline dönüştürmek de imkansız değil. Bunun için doğru dekoratif dokunuşlar yapılması gerekmektedir.

KÜÇÜK BALKONLARA KONFOR KATAN DEKORASYON ÖNERİLERİ

Balkon dekorasyonu yapmadan önce ilk atılacak adım evin balkonunun kullanım amacının belirlenmesidir. Bu kullanım amaçlarına uygun olarak dekorasyon planlamaları yapılabilir. Küçük bir balkona sahip olsanız bile bu büyük bir sorun değil. Minimal eşyalar ile küçük balkonlar bile imrenilecek bir yaşam alanına dönüştürülebilirler.

Küçük bir balkon için doğru dokunuşlar yapılırsa huzur veren bir okuma ve dinlenme ortamı oluşturulabilir. Bunun ilk adımı balkonda rahat edebileceğiniz ama boyutu ile küçük bir balkona da sığabilecek büyüklükte bir koltuk bulmaktır. Minimal boyutta koltuklar ve mobilyalar küçük balkonlarda büyük balkon konforu sağlamaya yetecektir.

KÜÇÜK KOLTUKLAR SEÇİLMELİ

Balkon dekorasyonu için bütçe ayırmak istemeyenler için de uygun dekorasyon önerileri bulunuyor. Geri dönüşüm malzemeleri kullanılarak küçük boyutlu ama rahat edilebilecek koltuklar yapılabilir. Bu koltukların renginin dilediğiniz gibi değişecek olması ayrı bir avantajdır. Ayrıca küçük balkonlarda bitki seçimleri ile de bahçe içerisinde oturuyormuşsunuz gibi bir konforu balkonunuza taşıyabilirsiniz.

KÜÇÜK BALKONLARDA AYDINLATMA NASIL OLMALI

Balkon dekorasyonunda aydınlatma da çok önemlidir. Eğer balkonda uzun süreler geçirmeye niyetliyseniz aydınlatma hususuna farklı çözümler bulunması gerekiyor. Küçük bir balkonda büyük ışıklar rahatsız edici olacaktır. Bunun yerine daha küçük lambalar kullanılabilir. Hatta mumlar aracılığı yapılacak dekoratif dokunuşlar balkon dekorasyonuna seviye atlatabilir.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri