Küçük Çamlıca TV Radyo Kulesi Hizmete Açılıyor! İstanbul'un Görüntü Kirliliği Ortadan Kalkacak!

İstanbul'un görüntü kirliliğine son vermesi beklenen yeni projesi Küçük Çamlıca TV Radyo Kulesi hizmete girmeye hazırlanıyor.

İstanbul'un görüntü kirliliğine son vermesi beklenen yeni projesi Küçük Çamlıca TV Radyo Kulesi hizmete girmeye hazırlanıyor. Kuleden yayınların alınmasına 10 Eylül'den itibaren başlanacak ve Çamlıca'daki diğer antenlerin kaldırılma süreci de başlatılacak.

İstanbul'un işlevi bakımından önemli projelerinden olan Küçük Çamlıca TV Radyo Kulesi'nin ne zaman hizmete gireceği netlik kazandı. Buna göre yeni kule 10 EylüL'den itibaren hizmet vermeye başlayacak.



KÜÇÜK ÇAMLICA TV RADYO KULESİ HİZMETE GİRİYOR



İstanbul'un Üsküdar ilçesinde Çamlıca tepesinde dağınık bir şekilde yer alan ve görüntü kirliliğine yol açan radyo ve televizyon vericileri tek bir noktada toplanıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarfaından gerçekleştirilen proje olan Küçük Çamlıca TV Radyo Kulesi çalışmalarında son aşamaya gelindi.



ÇALIŞMALAR 2016 YILINDA BAŞLAMIŞTI



Çamlıca tepesinde bulunan TV ve radyo vericilerinin oluşturduğu görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak için 2016'nın mart ayında başlatılan Küçük Çamlıca TV Radyo Kulesi projesinde test yayınları başlıyor.



RTÜK MEDYA KURULUŞLARINI BİLGİLENDİRDİ



Bugün başlayan test yayınları Salı günü 06:00'a kadar devam edecek. Yayınlarda yaşanabilecek son aksaklıkların giderilmesi beklenirken 10 Eylül tarihinden itibaren artık bu kuleden yayın verilmeye başlanacak ve diğer vericiler sökülmeye başlanacak. RTÜK tarafından yayınların Küçük Çamlıca TV Radyo Kulesi'nden verilmeye başlanması ile alakalı olarak medya kuruluşları da bilgilendirildi.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri