Küçük yatırımcıya uygun, yabancıya satışı yok! İşte bir anda değerlenen o il

Konut satın almaktan vazgeçenler arsa ve arazi satışlarına ilgi gösteriyor. Bu bölgede yabancıya satış olmaması nedeniyle fiyatlar piyasanın çok altında kaldı.

Pandemi sonrasında birçok vatandaş daha izole bir yaşama geçerek kalabalıktan ve şehrin gürültüsünden uzak yerlere akın etti. Parası olanlar henüz ev fiyatları ucuzken aldı, alamayanlar ise farklı yatırım araçlarına yöneldi. Özellikle araziler üzerine kurulabilen tiny houselar için yoğun bir satış gerçekleştirildi.

İzole yaşam arayan küçük yatırımcıların tercihi oldu

Büyük şehirleri terk etmeye hazırlananlar doğaya yakın yerlerde arazi almaya çalışıyor. Ev almak artık büyük bir maddi külfetin yanı sıra bir de gürültülü şehirde kalmayı gerektiriyor. Son zamanlarda doğa ile iç içe olan, sessiz ve sakin bir yer arayanlar Çanakkale'yi tercih ediyor. Özellikle İstanbul'un saatler süren trafiğinden bir an önce kurtulmak isteyenler Çanakkale'ye akın ediyor.

Yabancıya satışı yok

Çanakkale Köprüsü'nün hizmete açılmasıyla birlikte bölgedeki arazilere olan ilgi arttı. Ev almak istemeyen birçok kişi artık arsa ve arazilere yatırım yapıyor.

Uzmanlar, Çanakkale'nin küçük yatırımcılar için çok uygun olduğunu, hala düşük tutarlarla orta vadede kazanç sağlanabilecek yatırımlar yapılabildiğine dikkat çekiyor. Çanakkale'nin bu kadar ilgi görmesinin ve fiyatların düşük kalmasının bir nedeninin de yabancıya hiç gayrimenkul satışı olmamasından kaynaklandığı ifade ediliyor. Merkezde ve Boğaz'a kıyısı olan ilçelerinde yabancıların gayrimenkul almasına izin verilmiyor. Bu nedenle fahiş fiyat uygulaması da burada geçerli olmuyor.

Gayrimenkul satış sitelerinde yalnızca Çanakkale için 9 bin 300 ilan bulunuyor. Fiyatlar 312 metrekare için 35 bin liradan başlarken, 34 dönüm yerler için ise 45 milyona kadar yükseliyor.

Tatile çıkmadan iyice araştırılmalı! Rezervasyon dolandırıcılığı yeniden sahnede

Emlak Haberleri Haberleri