Kültür Bakanlığı'ndan Galata Kulesi'ndeki Restorasyon Çalışması Görüntülerine Açıklama

Galata Kulesi'nde başlatılan restorasyon çalışmaları kapsamında sosyal medyada yer alan görüntüler büyük tepki çekmişti.

Galata Kulesi'nde başlatılan restorasyon çalışmaları kapsamında sosyal medyada yer alan görüntüler büyük tepki çekmişti. Bu görüntülerin üzerine tepkiler artınca konuya ilişkin Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

Galata Kulesi'nin bazı bölümlerinde restorasyon çalışmaları başlatılmıştı. Bu çalışmalar Kültür ve Turizm Bakanlığı birimlerince gerçekleştiriliyor.



Restorasyon çalışmalarının başlamasının üzerine ise sosyal medyada bazı görüntüler dolaştı. Bu görüntülerde Galata Kulesi'nin bazı bölümlerinde hilti ile çalışmalar yapıldığı görülüyor. Bu görüntülerin tepki çekmesinin ardından konuya ilişkin resmi açıklama geldi.



GALATA KULESİ RESTORASYONUNA İLİŞKİN AÇIKLAMA



Galata Kulesi'nde ki restorasyon çalışmalarına ilişkin açıklama Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan'dan geldi.



Kendisine ait Twitter hesabından yapılan basın açıklamasında, Galata Kulesi'de ki çalışmaların çok kapsamlı olmadığını duyurdu. Burada daha önceden bulunan çalışma alanlarının yıkıldığını ifade eden Bakan Yardımcısı izinsiz yapılan bölümlerin kaldırıldığını duyurdu:



Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan yapmış olduğu paylaşımında, "Kulede büyük oranda bir restorasyon faaliyeti yapılmamakta, daha önce lokanta ve kafeterya olarak kullanılan bölümler ile bu kullanımların gerektirdiği ofis, mutfak gibi yapının orijinal fonksiyonu ile alakası olmayan bölümler ve zamanla izinsiz yapılan bölümler kaldırılmaktadır. Yapının bir bölümünün seyir mekanı bir bölümünün ise müze olarak düzenlenmesi çalışmaları yürütülmektedir. Hilti ile duvarlar da sıva sökümü yapılması tarafımızca da uygun görülmemekte olup, gereken müdahale yapılmış ve yapı müteahhidinin dikkati çekilerek gereken işlemlerin yapılmasına başlanmıştır." ifadelerini kullandı.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri