Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Açıkladı! Galata Kulesi'nde Restorasyon Çalışmaları Durduruldu!

İstanbul'un Beyoğlu'nda bulunan sembol yapılarından olan Galata Kulesi'nin restorasyon çalışmalarına mecburi ara verildi.

İstanbul'un Beyoğlu'nda bulunan sembol yapılarından olan Galata Kulesi'nin restorasyon çalışmalarına mecburi ara verildi. Her yıl Afrika'dan İstanbul'a gelen ve burada üreyen ebabil kuşlarının göç zamanı gelene kadar çalışmalar durduruldu.

İstanbul denilince akla ilk gelen sembol yapılardan olan Galata Kulesi'nde yapılan restorasyon çalışmalarına mecburi ara verildi. 2,5 ay sürmesi planlanan dış cephe restorasyonu için tarihi yapıya iskele kurulmaya başlandı. Ancak Afrika'dan her yıl İstanbul'a gelerek Galata Kulesi'nde üreyen ebabil kuşları nedeniyle çalışmalar durduruldu.



GALATA KULESİ'NDE RESTORASYON ÇALIŞMALARININ DURDURULMASINI TURİZM BAKANI AÇIKLADI



Galata Kulesi'nde çalışmaların durulması ile alakalı olarak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy bir açıklama yaparak, “Galata Kulesi'nde yapılan restorasyon çalışmasında ebabil kuşlarına karşı duyarsız davranamazdık. Kulenin dış cephesindeki çalışmaya kuşların göç zamanına kadar ara verdik. Ayrıca bu kuşlar için özel bir bölüm de yapılacak.” dedi.



Galata Kulesi'nde yapılan çalışmalara daha önce Simurg Kuş Yuvası Derneği Başkanı Alaz Uslu tepki göstermiş ve, “Galata Kulesi'nde yapılan restorasyon çalışmaları kuşları tehdit ediyor ve yavru kuşların ölümüne sebebiyet veriyor. Kulenin dış cephesinde bulunan boşluklarda üreyen güvercin, serçe, ebabil gibi kuşlara geri dönüşü olmayacak şekilde zarar veriliyor. Bu nedenle sonbahara kadar bu çalışmalar durdurulmalı” açıklamasını yapmıştı.



Her yıl bahar aylarında Afrika'dan yola çıkan üç ebabil kuşu türü İstanbul'a geliyor ve burada üreme faaliyetinde bulunuyorlar. Galata Kulesi de bu kuşların yaşam alanlarının birisi haline geldi.



EYLÜL AYINDA ÇALIŞMALAR YENİDEN BAŞLAYACAK



Öte yandan Galata Kulesi'nin restorasyon çalışmalarına Eylül ayında devam edilmesi bekleniyor.



Emlak365.com



Emlak Haberleri Haberleri