Kur Yükselişleri Sonrası İstanbul, Ankara, İzmir Güncel Tuğla Fiyatları Listesi Kasım 2021

İnşaat maliyetlerindeki son fiyatlamalar merak ediliyor. Kasım ayının girmesiyle beraber yeni fiyatlar belli oldu. Kasım 2021 tuğla fiyatları ne kadar oldu? İstanbul, Ankara, İzmir tuğla fiyatları...

İnşaat sektörünü etkileyen önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor. Bir taraftan konut satışları arttırılmaya çalışılırken diğer taraftan sektör fiyatlar karşısında baş etmeye çalışıyor. Bu noktada da inşaat maliyetlerinde etkili olan yapı malzemelerinin fiyatlamaları merak ediliyor. Bir taraftan yüksek kur diğer taraftan ise sektör şartlarının etkisiyle Kasım ayının fiyatlamaları belli oldu.

TUĞLA FİYATLARI KASIM 2021!

İnşaat yapı malzemeleri arasında en çok kullanılanlardan birisi de tuğla olduğu biliniyor. Tuğla kullanmadan bir inşaatın yapılamayacak olmasından dolayı bu yapı malzemesindeki en küçük fiyat değişiminin inşaat maliyetlerine etkisi çok büyük oluyor. Bunun için de inşaat şirketleri ve inşaat yaptırmayı düşünenler tuğla fiyatlarını sürekli olarak takip ediyorlar.

TUĞLA FİYATLARI HANGİ ŞEKİLDE BELİRLENİYOR?

Tuğla fiyatları belirlenirken farklı koşullar dikkate alınıyor. Öncelikle üretim maliyetleri belirleyici oluyor. Son dönemlerde enerji fiyatlarındaki hızlı yükselişler de tuğla üretimindeki maliyetleri arttırdı. Bunun ardından ise arz ve talep dengesi üzerinden bir fiyatlama gerçekleştiriliyor. Türkiye'de gelişmiş bir inşaat sektörü olmasından dolayı inşaat yapı malzemelerinin arzında pek sorun yaşanmadığı gibi talepte de büyük azalmalar meydana gelmiyor. Ancak maliyet artışlarının Kasım ayında tuğla fiyatlarına küçük çaplı bir zam olarak yansıdığı görülüyor.

TUĞLA FİYATLARI İLDEN İLE NEDEN DEĞİŞİYOR?

Tuğla satın almak isteyenlerin ilk fark ettikleri detay fiyatların ilden ile değişmesi oluyor. Bunun nedeni de üretim yeri ile satış yapılan yer arasındaki mesafe farkıdır. Üretim maliyetlerine böyle bir durumda nakliye maliyetleri de etkileniyor. Bunun için de ilden ile farklı fiyatlamalar olabiliyor. Nakliye maliyetleri tuğla fiyatlarına eklendiğinde küçük çaplı farklılıklar meydana gelebiliyor.

KASIM 2021 İSTANBUL, ANKARA, İZMİR TUĞLA FİYAT LİSTELERİ

Tuğla fiyatlarının ne kadar olduğu ve güncel fiyat listeleri merake diliyor. Bazı illerden alınan fiyatların ortalamaları şu şekilde oldu:

8,5'luk Yatay Delikli Tuğla: 0,95 TL
10'luk Yatay Delikli Tuğla: 1 TL
13,5'luk yatay Delikli Tuğla: 1,20 TL
18,5'luk Yatay Delikli Tuğla: 1,90 TL
19'luk Düşey Delikli Tuğla: 1,95 TL
20'lik Asmolen Tuğla: 2,95 TL
22,5'luk Asmolen Tuğla: 3,3 TL
25'lik Asmolen Tuğla: 3,50 TL
30'luk Asmolen Tuğla: 3,75 TL
19'luk Baca Tuğlası: 2,65 TL
25'lik Baca Tuğlası: 3,05 TL
30'luk Baca Tuğlası: 3,55 TL
35'lik Baca Tuğlası: 4,15 TL
14,5'luk İzo Tuğla: 3,05 TL
19,5'luk İzo Tuğla: 3,80 TL

Emlak Haberleri Haberleri