Kura Çekilişlerinin Ardından Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan Sosyal Konut Açıklaması

Sosyal konut kura çekilişlerinin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yapmış olduğu konuşmasında sosyal konut projelerine değindi.

Sosyal konut kura çekilişlerinin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yapmış olduğu konuşmasında sosyal konut projelerine değindi. Bakan Kurum'un sosyal konut projelerine ilişkin son açıklaması haberimizde.

Konya'nın Karapınar İlçesi'den muhtarla istişare toplantısı gerçekleştirildi. Bu toplantıda yer alan isimlerden birisi de Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum oldu.



Bakan Murat Kurum burada hem kent hem ilçe hemde Türkiye genelinde, bakanlığının gerçekleştirdiği hizmetlere ilişkin bilgiler verdi. Temmuz ayının sonu itibariyle sosyal konut projelerinin kura çekilişlerinin sona ermesinin ardından bu konu üzerinde duran Murat Kurum bundan sonraki süreç hakkında bilgi verdi.



ÇEVRE BAKANI MURAT KURUM'DAN SOSYAL KONUT AÇIKLAMASI



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum muhtarlarla istişare konuşmasında ilk olarak iklim değişikliği konularına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bu kapsamda başta Meke Gölü ve başka su kaynaklarının kuruma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ifade eden Bakan Kurum, bunun yanında özellikle Konya bölgesinde görülen obruklar hakkında bir çalışma yapılacağını söyledi.



Sosyal Konut Projesi Açıklaması



29 temmuz tarihinde sona eren sosyal konut kura çekilişlerine ilişkin de açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum şu ifadeleri kullandı.



Murat Kurum sosyal konut projelerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile başladığını hatırlatarak, "3 bin 459, 100 bin sosyal konut projemiz içinde 4 bin 54 olmak üzere toplamda 7 bin 500 konutu Konya'mıza kazandırıyoruz. Tabii, biz Karapınar'ı da hemşehrilerimin ev talebini de unutmadık. Toplam yatırım bedeli 58 milyon lira olan 317 konut, ticaret merkezi ve camimizin inşaatını başlattık. İnşa süreci tüm hızıyla devam ediyor. Bu konutlarımızı TOKİ Başkanlığımız eliyle 1 yıldan daha az bir sürede tamamlayacağız." dedi.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri