Küresel Emlak Artışında Konut Fiyat Endeksi En Çok Artan 3 Şehir Türkiye'den Çıktı!

Pandemi nedeni ile dalgalı bir seyir izleyen emlak sektörü hakkında yeni veriler açıklanmaya devam ediyor.

Pandemi nedeni ile dalgalı bir seyir izleyen emlak sektörü hakkında yeni veriler açıklanmaya devam ediyor. Açıklanan son verilere göre Türkiye'de yaşanan fiyat artışları dikkat çekti. Knight Frank firması tarafından hazırlanan Global Kentler Fiyat Endeksi raporuna Türkiye damga vurdu!

Özellikle de kamu bankaları tarafından başlatılan ucuz kredi kampanyası döneminde konuta olan talepte yaşanan yükseliş ev fiyatlarının büyük bir hızla yukarı yönlü sıçramasına neden olmuştu.



Gelen zamlar sonrası çok sayıda vatandaş isyan ederek ihtiyacı olmasına rağmen ev almaktan vazgeçerken kamu bankalarının kampanyasını sonlandırması da vatandaşı hayal kırıklığına uğratan bir başka neden olmuştu.



TÜRKİYE YÜKSELEN KONUT FİYATLARI İLE İLK 3 SIRAYA YERLEŞTİ!



Dünyanın en çok itibar edilen araştırma verilerini yayımlayan firmalardan biri olan Knight Frank firması tarafından hazırlanan Global Kentler Fiyat Endeksi raporu Türkiye'nin ilk 3 büyük şehrinde yaşanan konut fiyat artışlarını bir kere daha ortaya koydu.



Farklı ülkelerden 150 kentin yer aldığı araştırma raporuna göre global kentler fiyat endeksi en çok yükselen şehir İzmir oldu. İzmir'de son 12 aylık dönemde ortalama konut fiyat endeksi yüzde 28.1 oranında artış gösterdi. Türkiye'nin gözbebeği İstanbul'da yaşanan artış yüzde 20.2 olurken başkent Ankara ise İstanbul'un hemen önünde listede ikinci sırada yer aldı.



KNİGHT FRANK GLOBAL KENTLER FİYAT ENDEKSİ RAPORU 2020



İzmir 28.1



Ankara 26.4



İstanbul 20. 2



Manila 18.3



St. Petersburg 16.2



Seul 15.2



Lüksemburg 13.9



Ottowa 13



Zagreb 12.6



Halifax 11.8



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri