Kuzey Marmara Otoyolu'nun Gebze-İzmit Kavşağı Arası Kesimi Açıldı: Ülke Ekonomisine 595 Milyon Liralık Tasarruf Sağlayacak!

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Gebze-İzmit Kavşağı arası kesimi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans yöntemi ile katıldığı tören ile hizmete girdi.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Gebze-İzmit Kavşağı arası kesimi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans yöntemi ile katıldığı tören ile hizmete girdi. Açılış töreni kapsamında önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan projenin ülke ekonomisine 595 milyon liralık tasarruf katkısı sağlayacağını duyurdu.

Türkiye'nin en önemli ulaşım projeleri arasında yer alan Kuzey Marmara Otoyolu Gebze İzmit Kavşağı arası kesimi düzenlenen törenle ulaşıma açıldı.



KUZEY MARMARA OTOYOLU 595 MİLYON LİRALIK TASARRUF SAĞLAYACAK!



Düzenlenen açılış törenine korana virüs salgını nedeni ile video konferans yöntemiyle katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Gebze-İzmit otoyolunun ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Kuzey Marmara Otoyolu en uçtan başlayıp 400 kilometre uzunluğundaki büyük bir projedir.





Kuzey Marmara Otoyolu İstanbul’un batısındaki en uç noktasından başlayıp Kocaeli ve Sakarya’ya kadar uzanan büyük bir projedir. Otoyolumuzun inşaatı biten kesimlerini 2016’dan bu yana peyderpey açıyoruz. Bu bölüm dahi tek başına iftihar verici bir eserdir" diyerek projenin sağlayacağı avantajlara değindi.



İstanbul - Ankara güzergahında yaşanan sıkışıklığın proje sayesinde azalacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan projenin yıllık olarak vakitten 270 milyon lira, akaryakıttan 317 milyon lira ve emisyon salınımından 8 milyon lira olmak üzere toplamda 595 milyon liralık tasarruf sağlayacağını söyledi.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri