KYK Yurdu Çıkmayan Öğrenciler Yandı! İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir Özel Yurt Ücretleri Fiyatları

2022 YKS sınavının sona ermesinin ardından milyonlarca öğrenci ve ailesi açıklanacak olan sonuçları beklemeye başladı. Peki, yurt fiyatları ne kadar, özel yurt ücretleri kaç TL?

Üniversiteye giriş sınavının tamamlanmasının ardından gözler açıklanacak sonuçlara çevrilmişti. Yükselen ev kiraları nedeni ile yurt kiraları da rekor seviyelere ulaşırken hatırlanacağı üzere bu sene başında öğrenciler barınamıyoruz eylemleri yapmaya başlamıştı.

Yapılan eylemlerde KYK yurdu çıkmayan öğrenciler ev kiralarını ödeyemeyeceklerini, özel yurt ücretlerinin de rekor fiyatlara ulaştığını ve bunlara bütçelerinin yetmeyeceğini belirterek devletten yardım istemişti. KYK yurtları için yeni eğitim öğretim yılında kapasitenin arttırılması beklenirken özel yurt fiyatları ise rekor seviyelere ulaştı.

ANKARA, İSTANBUL, İZMİR ÖZEL YURT FİYATLARI NE KADAR?

En çok üniversite bulunan iller arasında yer alan İstanbul, Ankara ve İzmir en çok konut fiyatları ve ev kiralarının arttığı iller arasında yer alırken rekor yükseliş yurt fiyatlarını da etkiledi. Özel yurtlar doğalgaz, elektrik, su ve gıda fiyatlarında yaşanan artış nedeni ile zorunlu zam yaptıklarını belirtirken aileler ise çocuklarını KYK yurdu desteği istedi.

Ankara yurt fiyatları en düşük 16 bin liradan başlarken özel yurtlarda bu fiyatların 96 bin liraya kadar yükseldiği belirtilirken İstanbul'da özel yurt fiyatları ise 18 bin liradan başlarken yıllık 135 bin liraya kadar yükseliyor. İzmir'de yıllık yurt fiyatları 17 bin ile 88 bin TL arasında değişirken en ucuz yurt fiyatları bile aylık 1.000 TL olarak fiyat belirliyor. Bu sene öğrenciler kadar aileleri de sonuçları merakla beklerken herkes yaşadığı şehirde tercihte bulunmaya çalışacak gibi görünüyor.

Emlak Haberleri Haberleri