Lübnan Beyrut Limanında Meydana Gelen Patlamada 300 Bin Ev Hasar Gördü, Yüz Binlerce Kişi Evlerini Terk Etmek Zorunda Kaldı!

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta yer alan limanda meydana gelen patlamanın bilançosu her geçen gün ağırlaşmaya devam ediyor.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta yer alan limanda meydana gelen patlamanın bilançosu her geçen gün ağırlaşmaya devam ediyor. Beyrut limanında dün yaşanan patlama sonrasında 5 bin kişiden fazla kişinin yaralandığını açıklanırken patlamada hayatını kaybeden kişilerin sayısı ise 135'e ulaştı. Patlamada ilk belirlemelere göre 300 binden fazla evin de hasar gördüğü açıklandı. Detaylar haberimizde...

2 milyondan fazla kişinin yaşadığı Lübnan'ın Başkenti Beyrut meydana gelen büyük patlama sonrası yaralarını sarmaya devam ediyor.



Hiroşima patlamasını andıran büyük felaket sonrası konu hakkında açıklama yapan Beyrut Valisi Mervan Abdud yüzbinlerce kişinin evlerini terketmek zorunda kaldığını duyurdu.



PATLAMA SONRASI 15 MİLYAR DOLARLIK ZARAR OLDUĞU AÇIKLANDI



Vali Abdud uluslararası haber ajanslarına yapmış olduğu açıklamasında söz konusu patlamayı modern çağda Lübnan'da yaşanan en büyük felaket olarak nitelendirirken ortaya çıkan hasarın ise 15 milyar doları aşacağını tahmin ettiklerini dile getirdi.



Beyrut Limanında meydana gelen olayda önce patlayıcıların bulunduğu alanda yagın çıktığı, daha sonra ise yangın nedeni ile son derece büyük bir patlamanın meydana geldiği açıklanmıştı. Yaşanan patlama sonrasında hayatını kaybedenlerin sayısı 135'e ulaşırken yaralıların sayısı ise 5 bini aştı.



Patlama sonrasında hasar gören konut sayısı ise 300 bin olarak belirlendi. Patlamanın oluşturduğu etki nedeni ile yüzbinlerce kişi evlerini terk etmek zorunda kalırken ortaya çıkan büyük felaketin maddi kaybı da rekor seviyeye ulaştı.



Beyrut'ta vatandaşlar sokaklara dökülürken halk kurmuş olduğu özel gönüllü ekipleri ile sokaklardaki moloz yığınlarını temizlemeye başladı. Temizilk çalışmaları patlama sonrası büyük hasar gören Gemayzeh, Mar Mikhael ve Eşrafiye bölgelerinde başlarken vatandaşlar kendi imkanları ile temizlik yaparak yaşamı eski haline çevirmeye çalışıyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri