M4 AKM-Gar-Kızılay Metrosu Kızılay Kesimi Kazı Başlangıç Töreni Yapılıyor!

Ankaralılar tarafından yakından takip edilen önemli ulaşım projeleri arasında yer alan AKM Gar Kızılay metro hattı için beklenen ilk adım bugün atılıyor.

Ankaralılar tarafından yakından takip edilen önemli ulaşım projeleri arasında yer alan AKM Gar Kızılay metro hattı için beklenen ilk adım bugün atılıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından Kızılay kesimi kazı başlangıç töreni bugün gerçekleştirilecek.

Ankara metro projeleri arasında yer alan ve ulaşım açısından büyük önem taşıyan AKM Gar Kızılay metro hattı için bugün Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından AKM-Gar-Kızılay Metrosu Kızılay Kesimi Kazı Başlangıç Töreni düzenlenecek.



KEÇİÖREN KIZILAY ARASI ULAŞIM KESİNTİSİZ OLACAK!



Proje sayesinde Keçiörenliler Kızılay - Keçiören arasındaki metro ulaşımına kesintisiz olarak kavuşacaklar. Şu anda hizmet veren Keçiören Metrosu ile Kızılay'a ulaşım için AKM'den aktarma yapılması gerekiyor. AKM - Gar - Kızılay metrosu inşaatı tamamlandığı anda ise bu ulaşım aktarmasız olarak gerçekleştirilecek.



Bu nedenle proje Keçiören Metrosu 2. etabı olarak ta anılıyor. Proje kapsamında Keçiören metrosu TCDD YHT Gar hattı üzerinden direkt olarak Kızılay'a bağlayacak. Bu da AKM noktasından son derece uzak olan aktarma zorluğunu ortadan kaldıracak ve Keçiörenlilere aktarmasız metro ulaşımı konforunu yaşatacak.





Söz konusu metro hattının uzunluğu 3,3 km ve hatta ki toplam durak sayısı ise 3 istasyon olacak. Bu 3 yeni istasyonun Keçiören metro hattına bağlanması ile beraber aktarma zorunluluğu ortadan kalkacak ve kesintisiz ulaşım imkanı sağlanmış olacak. Söz konusu projeyi hatırlanacağı üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı üstlenmiş, projenin birinci etabı ise 2017 yılında hizmete girmişti. Yapımının son derece uzun sürmesi nedeni ile o dönemde metro projesinin açılış töreni pek çok caps'e konu olmuş, basında da büyük yankı uyandırmıştı.



Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri