M7 Kabataş-Mecidiyeköy Metrosu Ne Zaman Açılacak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Açıkladı!

Fulya istasyonunda düzenlenen M7 Kabataş-Mecidiyeköy metro hattındaki son rayların kaynatma işlemine katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu beklenen metro hattının açılış tarihini ilan etti.

İstanbul'da artan nüfus ile beraber her geçen gün daha da büyük sorunlar yaşanmasına neden olan ulaşım çilesini çözmek için metro projelerine ağırlık verilmişti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bugün Fulya istasyonunda M7 Kabataş-Mecidiyeköy metro hattı için düzenlenen son ray kaynatma törenine katıldı.

Burada son rayın kaynak işlemini gerçekleştiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin'de eşlik etti. İmamoğlu yapmış olduğu açıklamasında metro çalışmalarını mümkün olan en kısa sürede tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

M7 KABATAŞ MECİDİYEKÖY METRO HATTI NE ZAMAN BİTECEK?

Son ray kaynatma törenine katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yürütülen çalışmalar kapsamında yıl sonuna kadar Fulya ve Yıldız'ı birleştirerek bu hatları bağlantı şekilde hayata geçireceklerini söyledi. Başkan İmamoğlu "Mecidiyeköy'e gidiş geliş yapacak bir biçimde, bir nevi Mecidiyeköy'e Mahmutbey'den gelen vatandaşımızı hem Fulya'ya hem Yıldız'a 7-8 dakikalık bir aktarmayla ulaştırmış olacağız" dedi.

Beşiktaş'ta başlayacak olan kazı çalışmalarında tarih açısından belirsizlikler olduğunu belirten İmamoğlu bu nedenle oradaki istayson için bugünden açılış tarihi belirleyemediklerini, ancak Kabataş bölümü için daha hızla hareket edeceklerini söyledi. Yürütülen metro çalışmasında Fulya - Yıldız bölümünü bu yıl sonuna kadar, Kabataş bölümünü ise 2024 senesine kadar hazırlamak istediklerini belirten Ekrem İmamoğlu çalışmaların hız kesmeden süreceğini söyledi.

Emlak Haberleri Haberleri