Mahkeme Kararı Açıkladı! Galatasaray Adası Kimin, Değeri Ne Kadar, Nerede?

Galatasaray Spor Kulübü tarafından Galatasaray Adası işletmecisi hakkında açılan tahliye davası sonuçlandı. Galatasaray Adası Kuruçeşme Adası, Su Ada kimin, nerede, değeri ne kadar?

Galatasaray Adası hakkında yürütülen mahkeme süreci tamamlandı. Yıllardır devam eden ve Galatasaray Spor Kulübü tarafından artık bir prestij meselesi olarak görülen davada sonunda karar çıktı.

Mahkeme Galatasaray Adası'nın işletmeci olarak yürüten kişinin tahliyesine karar verirken, tahliye kararı sarı kırmızılı camiada büyük sevinç yarattı.

GALATASARAY ADASI KİMİN?

Konu hakkında Galatasaray Spor Kulübü tarafından yapılan yapılan açıklamada "Kulübümüz tarafından Galatasaray Adası işletmecisi aleyhine Yönetimimizce 17.11.2020 tarihinde açılan tahliye davasının 18.03.2021 tarihinde görülen duruşmasında işletmecinin Galatasaray Adası'ndan tahliyesine karar verilmiştir. Camiamıza hayırlı olsun" denilerek adanın işletme hakkındın spor kulübüne verildiği duyuruldu.

İstanbul Boğazındaki Kuruçeşme Adası ya da Galatasaray Adası sahibi Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak tescillenmişti. Yani adanın gerçek sahibi Hazine olarak görünürken adanın işletme hakkını ise Galatasaray Spor Kulübü üstlenmiş oldu.

GALATASARAY ADASI NEREDE?

Halk arasında Su Ada ya da Kuruçeşme Adası isimleri ile de anılan Galatasaray Adası bölgede yer alan tek ada olması nedeni ile büyük bir öneme sahip bulunuyor. Galatasaray Adası Boğaziçi Kuruçeşme Sahili 165 metre açıkta bulunmaktadır.

Adanın mülkiyeti Maliye Hazinesine kayıtlı olup adanın üst kullanım hakkı ise Galatasaray Spor Kulübüne ait bulunmaktadır. Söz konusu ada 1872 yılında Sultan Abdülaziz tarafından Sarkis Balyan'a hediye edilirken 1957 senesinde Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Sadık Giz'in girişimleriyle 150 bin liralık bir tutar karşılığında satın alınarak GS üyelerinin kullanımına sunuldu.

Emlak Haberleri Haberleri