Mahkemede Arsalar Karıştı, Kamulaştırma Davasında 3.7 Milyon Yerine 212 Bin Liralık Ödeme Kararı Çıktı

Türkiye'de büyük tartışmalara neden olan kamusallaştırma davaları hakkında yapılan yeni haber gündeme bomba gibi düştü. Mahkemede yaşanan karışıklık sonrasında 3.7 milyon liralık kamusallaştırma bedeli yerine 212 bin liralık ödeme kararı verildiği iddia edildi.

Hürriyet Gazetesi tarafından yapılan habere göre Kartal'da bulunan 3 dönümlük taşınmaz kamusallaştırma kapsamında alındı. 5 hissedar tarafından 15 sene önce taşınmaz için yasal süreç başlatıldı.

Dava ile arsanın bedelinin 5 hissedara ödenmesi talep edildi. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kartal Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin davalı olduğu dosyası kapsamında hissedarlar 3 milyon 700 bin liralık kamusallaştırma bedelinin kendilerine ödenmesini istedi.

KARTAL'DA BULUNAN ARSA İÇİN KARAR METNİ KARIŞTI, KAMUSALLAŞTIRMA BEDELİ EKSİK ÖDENDİ İDDİASI!

Yaşanan süreçte Kartal'da bulunan arsa için mahkeme kararını açıkladı. Mahkemenin açıklamış olduğu kararın ilk 2 sayfası dosya ile ilişkili bilgilere yer verilirken son 2 sayfada ise başka bir dosyala ilişkin bilgilere yer verildi. Ümraniye'de bulunan 6 kişiye ait 298 metrekare büyüklüğe sahip olan bir başka arsanın kamusallaştırma davasına ilişkin bilgiler hatalı olarak bu dosyaya eklendi.

Davacılar adına avukatları tarafından mahkemeye yapılan itirazda, "Kararda yanlışlık var. İki farklı dava dosyası karıştırılmış. Çıkan sonuç bizim dosyaya ilişkin değil" itirazı yapıldı. Ancak mahkeme şoke eden bir karara imza attı ve "Yanlışlık varsa İstanbul Bölge İdare Mahkemesi düzeltir" diyerek itirazı reddetti.

Taraflar adına açıklama yapan Av. Hikmet Güngör mahkeme tarafından iki dava dosyasının karıştırıldığını iddia ederek "Mahkeme, hatanın düzeltilmesi için yaptığımız başvuruyu da reddetti. Ne yazık ki 'bir davada neler olmamalı' diye örnek gösterilecek bir dosya haline geldi" diyerek çok konuşulacak bir açıklamaya imza attı. Kamusallaştırma davalarında yaşanan mağduriyetleri önlemek amacı ile hatırlanacağı üzere reform paketinde bir dizi düzenlemeye gidilmiş, süreç mercek altına alınmıştı.

Emlak Haberleri Haberleri