Malatya Pütürge İlçesinde Ağalar, Hatip ve Köylü Mahalleri Riskli Alan İlan Edildi!

Yaşanan deprem sonrası kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verilen Malatya için yeni bir karar daha alındı.

Yaşanan deprem sonrası kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verilen Malatya için yeni bir karar daha alındı. Malatya İli, Pütürge İlçesi, Ağalar, Hatip ve Köylü Mahalleleri Sınırları İçerisinde Bulunan Alanın Riskli Alan İlan Edilmesi Hakkında Karar 28 Temmuz 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi. Detaylar haberimizde...

Yaşanan deprem felaketi ile çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği Malatya'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar tüm hızı ile devam ediyor.



Bölgede yer alan riskli yapıların tespit çalışmalarını hızlandırmak amacı ile yeni bir karar alındı. Alınan karar kapsamında Malatya'nın Pütürge ilçesine bağlı olan Ağalar, Hatip ve Köylü Mahalleleri riskli alan ilan edildi.



Malatya İli, Pütürge İlçesi, Ağalar, Hatip ve Köylü Mahalleleri Sınırları İçerisinde Bulunan Alanın Riskli Alan İlan Edilmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 2804)



Malatya ili, Pütürge ilçesi, Ağalar, Hatip ve Köylü Mahalleleri sınırları içerisinde bulunan ve ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanın riskli alan ilan edilmesine, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun 2 nci maddesi gereğince karar verilmiştir.



Cumhurbaşkanı



Recep Tayyip Erdoğan





Resmi Gazete ile yayımlanan kararın PDF Formatına ulaşmak için TIKLAYINIZ..



Yayımlanan karar kapsamında riskli alan ilan edilen bölgede yer alan taşınmazlar için riskli yapı raporu çıkarılması zorunluluğu ortadan kaldırılmış oldu. Yine bu bölgede yer alan taşınmazlar için devlet tarafından yapılan kentsel dönüşüm kira yardımı süresi de 18 ay yerine 48 ay olarak ödenmektedir.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri