Maliye Bakanı Nureddin Nebati Zarar Eden Müteahhitler İçin Yeni Düzenleme Sinyali Verdi!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati müteahhitlerin zarar edip etmediklerine dair çalışma yaptıklarını ve ardından gerekirse harekete geçileceğini söyledi.

Türkiye’de inşaat sektörü oldukça sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Özellikle kamuya iş yapan müteahhitler maliyet artışlarından dolayı ciddi zararlarla karşı karşıya kaldılar. İflas noktasına kadar gelen çok sayıda kamu müteahhidi bir an önce sorunlarına çözüm üretilmesini beklemeye başladılar. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bu konuya dair çok önemli açıklamalarda bulundu.

9 MİLYAR TL BÜTÇE AYIRDIK!

Kamu müteahhitlerine yönelik bir düzenleme yaptıklarını söyleyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Kamu müteahhitleri 2021 yılının ikinci yarısından itibaren kur farklarından dolayı ciddi oranda etkilendiler. Biz bu sorunu tespit edip 1 Temmuz ile 31 Aralık tarihleri arasında müteahhitlerle daha önce yapılan anlaşmalara bakılmaksızın onları rahatlatacak bir bütçe ayırdık. Hatta bunun için de muhalefetin eleştirilerine maruz kaldık. Bizim ayırdığımız bu bütçe 9 Milyar TL’yi geçti. Buna fazla oldu diyen veya az geldi diyen müteahhitler var. Sonuç olarak Hazine 9 Milyar TL’lik bir fedakarlık yaptı.” dedi.

MÜTEAHHİTLERİN ZARAR EDİP ETMEDİKLERİ ARAŞTIRILIYOR

Müteahhitlerin sıkıntılarının farkında olduklarını söyleyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Müteahhitlerimizin sıkıntılı bir dönemden geçtiğinin farkındayız. Yüksek fiyatlardan, emtia fiyatlarındaki artışlardan, nakliye maliyetlerinden etkilendiler. Geçen yılın yüklediği kur farkı maliyetlerini de ülke olarak zaten hissettik. 31 Aralık’ta o süreç tamamlandı. Şimdi biz müteahhitlerin zarar edip etmediklerine dair bir çalışma yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

MÜTEAHHİTLER İÇİN YENİ DÜZENLEME SİNYALLERİ!

Müteahhitlere yönelik desteklerin devam edeceğinin sinyalini veren Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Müteahhitlere yönelik TBMM’de bazı küçük düzenlemeler olacak diye bekliyorum. O dokunuşlar yapıldıktan sonra bizim de verdiğimiz sözler var. Bütçeden asla taviz verme lüksümüz yok. Türkiye’de kim zarar görüyorsa bütçe ölçüsünde Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde tüm imkanlarımızı seferber ederiz.” şeklinde konuştu.

Emlak Haberleri Haberleri