Maliye Bakanlığı'nın Yurt Dışı Teşkilatının Kurulmasıyla Yabancıya Konut Satışı Artacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yurt dışı teşkilatının kurulmasının emlak sektörüne etkileri ele alındı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yurt dışı teşkilatının kurulmasının emlak sektörüne etkileri ele alındı. Bu kapsamda başta corona virüs ile mücadele sürecinde gösterilen başarı olmak üzere çok sayıda alanda yakalanan ivme bu teşkilat ile artacak. Bu teşkilat sayesinde ayrıca yabancıya konut satış rakamlarında da belirgin artışlar olması bekleniyor.

Emlak sektötünde, Maliye Bakanlığı'nın yurt dışı teşkilatının kurulmasının etkileri üzerine değerlendirme geldi.



Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği Başkanı Faruk Akbal konuya dair yapmış olduğu açıklamalarında, bu teşkilatın yabancılara ek güven sağlayacağını duyurudu. Bu durumun yabancıya konut satışlarına da etki edeceğini ifade eden Faruk Akbal geçtiğimiz yıl yakalanan rekorun artacağını ifade etti.



YABANCIYA KONUT SATIŞLARI SALGIN SONRASI ARTACAK



GİGDER Başkanı Faruk Akbal konuşmasında Türkiye'nin yurt dışı pazarında etkinliğini artırmak istediğini ifade etti. Bu kapsamda Maliye Bakanlığı tarafından kurulacak olan yurt dışı teşkilatına dair açıklamalarda bulunan Faruk Akbal bu adımın çok önemli olduğunu ifade etti. Bakanlığın bu teşkilatının döviz kazandırıcı ekonomi diplomasisi faaliyetleri yürütülmes gibi önemli görevleri yürüteceğini söyleyen Akbal bu adımların emlak sektörüne etkisini şu sözlerle açıkladı.



Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği Başkanı Faruk Akbal



"Koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla etkin mücadelede başarılı ülkeler arasında yer alan Türkiye, bu dönemde yurt dışında yazılacak yeni başarı hikayelerinin altyapısını da en doğru biçimde hazırlıyor. Yurt dışı teşkilatının kurulması, önümüzdeki dönemde yabancıya Türkiye'ye yatırım konusunda ilave bir güven verecektir. Bu da özellikle konut satışı gibi ülkeye tek kalemde ve büyük miktarlarda döviz getiren işlemlere pozitif katkı sağlayacaktır. Salgın sonrası, geçen yılki 6,7 milyar dolarlık rakamın bu gelişme sayesinde çok daha üzerine çıkacağız."



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri