Mamak Metrosu İçin Yeni Duyuru: Dikimevi - Natoyolu Metro Hattı Son Durum Açıklaması Mansur Yavaş'tan Geldi!

Uzun süredir beklenen Dikimevi-Natayolu metrosu hakkında son dakika açıklaması Başkan Yavaş tarafından yapıldı. Mamak metrosu son durum ne, Dikimevi - Natoyolu metro hattı ne zaman açılacak?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankaralılar tarafından uzun süredir beklenen ve bölge halkı tarafından Mamak Metrosu olarak anılan Dikimevi - Natoyolu metro hattı hakkında son durumu açıkladı. Ankara'nın en büyük ilçeleri arasında yer alan Mamak ilçesini Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi (AŞTİ) ile Dikimevi arasında çalışan ANKARAY hattına bağlayacak olan metro hattı projesi ulaşım açısından büyük önem taşıyordu.

Türkiye'nin başkenti olmasına rağmen raylı hatlar konusunda ne yazık ki İstanbul'un son derece gerisinde kalan ve metro konusunda ağır işleyen Ankara'da yeni metro hatları vatandaşlar tarafından da yakından takip ediliyor. Hatırlanacağı üzere 4 Haziran 2020 tarihinde projeye ilişkin olarak “A1 Hattı (ANKARAY) Dikimevi Natoyolu Raylı Sistem Uzatma Hattının Uygulamaya Esas Kesin Proje Hizmetleri İhalesi” düzenlemişti.

DİKİMEVİ-NATOYOLU METRO HATTI SON DURUM NE?

Konu hakkında resmi sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş "Mamak’ı AŞTİ-Dikimevi arasındaki ANKARAY'a bağlayacak Dikimevi - Natoyolu metro projemizi tamamlayarak bugün itibarıyla Ulaştırma Bakanlığımıza onaya sunduk. Onay işleminden sonra Sn. Cumhurbaşkanı’nın yatırım programına almasıyla birlikte yapım ihalesine çıkacağız" diyerek projenin tamamlanarak Ulaştırma Bakanlığı onayına sunulduğunu duyurdu.

MAMAK METROSU DURAKLARI VE DİKİMEVİ-NATAYOLU METRO HATTI GÜZERGAHI HARİTASI

Abidinpaşa Durağı

Aşık Veysel Durağı

Tuzluçayır Durağı

General Zeki Doğan Durağı

Fahri Korutürk Durağı

Cengizhan Durağı

Akşemsettin Durağı

Natoyolu Durağı

ANKARA MAMAK METROSU NE ZAMAN AÇILACAK?

Projede dün itibari ile Ankara Büyükşehir Belediyesi hazırlıklarını tamamlayarak oluşturduğu dosyası Ulaştırma Bakanlığı'na teslim etti. Bakanlık projeyi inceleyerek onaylayacak. Bakanlığın onay vermesinin ardından proje Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak ve Cumhurbaşkanlığı yatırım programına dahil edilecek. Daha sonra Dikimevi - Natoyolu metro projesi için ihaleye çıkılarak süreç başlayacak.

İhaleye çıkılması ile beraber projenin ne zaman tamamlanacağı da ilan edilmiş olacak. Projenin ihalesinde teklif veren firmaların tamamlama tarihleri de yer alacak. Projenin tamamlanması ile Mamak bölgesi de metro konforu ile tanışmış olacak. Proje ile Mamak bölgesi AŞTİ - Dikimevi arasındaki raylı sisteme bağlanmış olacak. Yapımı süren metro hatlarından biri olan Ankara Havalimanı Esenboğa metrosu içinde süreçte sona yaklaşıldığı belirtiliyor.

Emlak Haberleri Haberleri