Mansur Yavaş Açıkladı: Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankapark Projesine El Mi Koyacak, Son Durum Ne?

Melih Gökçek döneminde yapılan Ankapark projesi hakkında yeni bir son dakika gelişmesi daha yaşandı.

Melih Gökçek döneminde yapılan Ankapark projesi hakkında yeni bir son dakika gelişmesi daha yaşandı. Wonderland Eurasia adı ile açılan ancak sürekli olarak kapanacağı, ödenmeyen işçi maaşları ve elektrik faturaları haberleri ile gündeme gelen Ankapark projesi hakkında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur yavaş bir son dakika açıklamasında bulundu. Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankapark projesine el mi koyacak, son durum ne?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile bir önceki dönemde başkanlık yapan Mansur Yavaş'ı sık sık karşıya getiren Wonderland Eurasia ya da Ankaralılar tarafından bilinen ismi ile Ankapark projesi hakkında yeni bir gelişme yaşandı.



ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 1 AYLIK SÜRE VERDİ!



Konu hakkında Haber Türk gazetesine önemli açıklamalarda bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş "Mecburen bu ayın sonuna kadar bekleyeceğiz. Geçen ayın sonuna kadar işletme bedelini ödemeyince sözleşme gereği bir ay mühlet verildi.



Bu süre zarfında yükümlülüklerini yerine getirmezse ihtarname yollayacağız ve Belediye olarak el koyacağız. Ondan sonra vatandaşlarımızla beraber burayı nasıl değerlendireceğiz diye bakacağız. O alanı nasıl kullanacağımıza yönelik bazı projelerimiz var ama tabii ki vatandaşlarımıza sorarak karar vereceğiz" diyerek 1 ay sonrasında projeye el konulabileceğini duyurdu.



ANKAPARK KAPANDI MI?



Kış döneminin girmesi ile kapanan park ardından gelen korana virüs salgını nedeni ile zorlanmıştı. Süreçte sık sık ödenmeyen elektrik faturası borcu nedeni ile elektriği kesildiği haberleri ile gündeme gelen parkta alacaklı olan esnafın paralarını alamadığı hatta işçi maaşlarının dahi ödenmediği iddiaları sık sık gündeme gelmişti.



Parkta şu anda yine elektrik faturası borcu nedeni ile elektrikler kesik halde bulunuyor.



ANKAPARK KAPATILIRSA YERİNE NE YAPILACAK, OYUNCAKLAR NE OLACAK?



1 aylık süre sonunda parkın akıbetinin ne olacağı yönündeki soruya Başkan Yavaş "Çok pahalı imalatlar; binalar, konferans salonları yapmışlar. Yazık, günah. Mutlaka değerlendirmeye çalışacağız. Binalar yıpranıyor; yıpranması, aletlerin paslanması hep bize, halkımıza maliyet. Yeniden çalıştırmaya kalksan sıfırdan bakım yapman gerecek; bu da ekstra maliyet demek" diyerek süreci halka sorarak şekillendireceklerini duyurdu.



ANKAPARK'IN MALİYETİ KAÇ LİRA?



Parkın maliyeti konusunda ise Başkan Yavaş 750 milyon dolar rakamını telaffuz etti.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri