Mansur Yavaş Kanal Ankara Projesini Onaylayacak Mı, Güzergahı ve Projede Son Durum Ne?

Ankara'da belediyenin el değiştirmesi ile başlanan büyük projelerin akıbeti de merak konusu oldu.

Ankara'da belediyenin el değiştirmesi ile başlanan büyük projelerin akıbeti de merak konusu oldu. Kanal Ankara projesi de bu projeler arasında bulunuyor!

Ankara'nın büyük projeleri arasında yer alan Kanal İstanbul projesinin rakibi olarak lanse edilen Kanal Ankara projesi için Mansur Yavaş'ın kararı merak konusu oldu.



Kanal Ankara Projesinde Son Durum Ne?



Hatırlanacağı üzere Kanal Ankara projesi son olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na devredildiği haberleri ile gündeme gelmişti.



Seçim çalışmaları kapsamında Ankara mitinginde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan "Buraya Ankara'nın en güzel millet bahçelerinden birini kuruyoruz. 35 kilometrelik Kanal Ankara projesiyle şehrimize çok büyük değer kazandırıyoruz. Ankara'nın güneyinin çehresini değiştireceğine inandığım bu projenin temelini çok yakında atıyoruz.



Bugün resmi açılışını yaptığımız eserlerden biri de Konya yolu boyunca inşa ettiğimiz köprülü kavşaklardır. Belediyemiz gerçekten çok önemli yatırımlara imza attı. Gölbaşı'na bambaşka bir hava katan şehir parkımız, 53 ayrı park, spor merkezleri, kültür merkezleri gibi toplam 209 proje belediyemiz tarafından sizlerin hizmetine sunuldu.



Bu vesileyle şimdi burada Fatih kardeşimiz de buraya kadar geldi. Şimdi yeni bir süreç başlayacak Ramazan kardeşimizle. Elele, omuz omuza 18 günümüz var" diyerek Kanal Ankara'nın yapılacağını bir kere daha vurgulamıştı.



Kanal Ankara Güzergahı



Kanal Ankara projesi ne oldu soruları için yanıt aranırken projenin güzergahı da belli oldu.



Toplamda 7 etaptan oluşan Kanal Ankara güzergahı 9,2 kilometre uzunluğa sahip olacak. Projenin içerisine İmrahor Millet Bahçesi de eklenirken Aşağı İmrahor, Orta İmrahor, Yukarı İmrahor, Yakupabdal, Yeşilkent, Karataş ve Boztepe mahalleleri güzergah içerisinde yer alıyor.



Kanal Ankara Nedir?



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hizmet verdiği dönemde Melih Gökçek tarafından geliştirilen özel bir projedir. Melih Gökçek'in görevden el çektirilmesinin ardından yeni Ankara Büyükşehir Belediye Bakanı olarak seçilen Mustafa Tuna'nın geliştirmeye devam ettiği proje Ankara'ya denizi getirecek proje olarak lanse ediliyor.



Mansur Yavaş Projeye Onay Verecek Mi?



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen ve mazbatasını almasının ardından göreve başlayan Mansur Yavaş proje hakkında henüz bir açıklama yapmazken proje belediye bünyesinde değil Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde yürütülüyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri