Mardin'de Belediye Meclisi Kararını Verdi! Verimli Topraklar İmara Açılmayacak

Mardin Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında alınan karar kapsamında, kent genelinde tarım yapılabilen araziler imara açılmayacak.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında alınan karar kapsamında, kent genelinde tarım yapılabilen araziler imara açılmayacak. Vali ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş tarafından verilen talimat kapsamından alınan kararın ardından ise tarım arazilerinin nasıl değerlendirileceğine ilişkin açıklama geldi.

Mardin'de tarım arazilerinin imara açılması konusunda gerçekleştirilen görüşmelerden karar çıktı. Belediye meclisi tarım arazilerinin imara açılmayacağını duyurdu. Bu kapsamda Türkiye'nin tarımda en önemli kentlerinden biri olan Mardin'de tarım alanları amaçları dahilinde kullanılacak.



MARDİN'DE TARIM ARAZİLERİNE İMAR İZNİ VERİLMEDİ



Vali ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Mardin Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı'nda ele alınan konuya ilişkin talimatlarını iletti. Mahmut Demirtaş'ın talimatı ve Belediye Meclisi'nin kararı ile imara açılma kararı reddedildi. Alınan kararın ardından ise Demirtaş açıklamalarda bulundu. Mardin'in özellikle hububat alanında elde ettiği üretim başarısına değinen Demirtaş, son dönemlerde ekilen ürünlerde çok iyi verim alındığını söyledi.



Söz konusu alanların Mezopotamya Ovası'nın ortasında bulunduğunu ifade eden Demirtaş bu alanların çok verimli olduğunu vurguladı. Bu kapsamda bu arazilerin tarıma açılmaması konusunda çok ciddi gayret göstereceklerini de sözlerine ekleyen Vali Demirtaş "Çünkü bunlar bize emanet araziler. Gerçekten de bu arazilerin çok iyi değerlendirilmesi lazım. Özellikle bu yıl güvenli gıdanın ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Bu kapsamda ister Büyükşehir Belediyesi olsun ister ilçe belediyeleri olsun, yaptığımız görüşmelerde bundan sonra imar çalışmalarında bu toprakların verimli olması dolayısıyla tarım arazilerini daha dikkatli bir şekilde kullanacağız." dedi.



Vali Mahmut Demirtaş konuşmasının devamında ayrıca bundan sonraki süreçlerde çalışmalarının devam edeceğini, bu verimli topraklar üzerinde inşaatlar, konutlar dikmemek lazım dedi. Demirtaş verimsiz olan toprakların imara açılabileceğini de ifade etti.



Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri