Marmaris Kızılbük Sinpaş projesine zorunlu mahkeme arası: İnşaat durdu, hisse değeri sert düştü!

Türkiye'nin en büyük GYO şirketleri arasında ilk sıralarda bulunan Sinpaş GYO tarafından Marmaris'te yapılan Marmaris Kızılbük Projesi süreci mahkeme engeline takılmıştı. Beklenen karar çıktı.

Marmaris bölgesinin en büyük projeleri arasında gösterilen SİNPAŞ GYO Marmaris Kızılbük Projesi hakkında yeni bir son dakika gelişmesi daha yaşandı. Projenin ilk açıklandığı tarihten bu yana yaşanan tartışmalar dikkat çekmiş, proje mahkemeye taşınmıştı. 

Konu hakkında halka açık şirket olması ve borsada işlem görmesi nedeniyle Kamuyu Aydınlatma Platformu KAP üzerinden açıklama yayımlayan Sinpaş GYO mahkeme tarafından alınan karar nedeniyle şantiyede ki inşaat faaliyetlerinin durdurulduğunu açıkladı. Haberin açıklanması ile şirketin borsada işlem gören hisse senedi değerinde sert düşüş yaşandı. 

SİNPAŞ GYO MARMARİS KIZILBÜK PROJESİNDE SON DURUM NE, İNŞAAT DURDU MU?

KAP üzerinden Sinpaş GYO tarafından yapılan açıklama ile “KAP aracılığıyla 4 Ağustos 2022’de yapmış olduğumuz Özel Durum Açıklamamızda bahsi geçen, Muğla 3. İdare Mahkemesi tarafından verilen “Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporu Gerekli Değildir” kararının iptali sonrasında şirketimiz tarafından Danıştay nezdinde temyiz edilmiştir.

Danıştay’ın yürütmeyi durdurma talebimize verilecek kararı netleşene veya yeni hazırlanacak ÇED raporunun onaylanmasına kadar şantiyemizdeki yapı inşaat faaliyetleri şirketimiz tarafından durdurulmuştur.” denilerek şantiyede çalışmaların resmi olarak durdurulduğu ilan edildi. Haberin açıklanması ile beraber geride bıraktığımız ay 87.4 lirayı giren Sinpaş GYO hisse senedi 36.02 TL seviyesine kadar çekildi. Projenin iptal edilip edilmeyeceği yönündeki açıklamaya göre hisse senetlerinde dalgalanmanın devam edebileceği belirtiliyor. Hisse senedinde durdurma haberinin gündeme geldiği 9 günlük süreçte yaşanan değer kaybı yüzde 59'a ulaştı. 

Emlak Haberleri Haberleri