Marmaris'te Haftalık Ev Kirası İle Anadolu'da Arsa Alınıyor!

Yaz aylarının gelmesi ve tatil yapmak isteyenlerin akını ile Marmaris'te kiralık ev neredeyse kalmadı. Ev sahipleri ise Marmaris'te evlerini daha çok gelir elde edebilmek için aylık olarak kiraya vermek yerine günlük, haftalık ve sezonluk olarak kiralamaya başladılar. Ortaya çıkan fahiş fiyatlar ise büyük tepkilere neden oluyor.

Pandemi tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de emlak sektörünü yakından etkiledi. Ancak yaz aylarına özel bir sorun son günlerde dillandirilmeye başlandı. Tatil bölgelerinde kalabalık tatiller yerine daha sakin bir tatil geçirebilmek için insanlar evlere, villalara ve yazlıklara ilgi göstermeye başladılar. Talep artınca ise meydana gelen fiyat artışı akıl almaz seviyelere ulaştı. Bu şekilde kiraları fiyatlanan merkezlerden birisi de Marmaris oldu.

MARMARİS'TE KİRALAR UÇTU!

Marmaris'te emlakçılık yapan Çetin Aksu yaşanan son gelişmeleri, “Türkiye'nin önemli tatil merkezlerinden birisindeyiz. İnsanlar pandemi döneminde daha özel alanlarda tatyil yapmak istiyorlar. Bunun için de oteller yerine evler daha çok ilgi görmeye başladı. Ev sahipleri ise evlerini ya haftalık ya da sezonluk olarak kiraya veriyorlar. Uzun kiralama sürelerinde kiracılarla uğraşmak yerine tatil sezonunda daha fazla kazanç sağlamak ev sahiplerine cazip geliyor.” dedi.

ARSA FİYATINA KİRALIK EV

Marmaris'te kira fiyatlarına dair de bilgilendirme yapan Çetin Aksu, “Ev sahipleri şu anda evlerini kalitesine ve niteliğine göre 500 TL ile 10 Bin TL rakamlarında günlük olarak kiraya veriyorlar. Bu şartlarda Marmaris'te lüks bir villada 10 gün tatil yapmak isteyenlerin ödeyecekleri tutar ile Anadolu'da bir arsa veya ev satın alınabiliyor. Bu rakamları karşılayacak vatandaşlar elbette var ama herkes de bunun altından kalkamıyor. Bazı vatandaşlar aileleriyle, arkadaşlarıyla beraber gelerek tatil yapıp maliyet azaltma yoluna başvuruyorlar.” ifadelerini kullandı.

Marmaris'te kira fiyatları oldukça yükselirken şu anda ev kiralamak isteyenleri yüksek kiralar kadar ev bulunmaması da zorluyor. Ev bulmak artık güçleşirken bunu fırsat bilen az sayıda ev sahipleri de kiraları sürekli olarak yükseltmeye devam ediyorlar.

Emlak Haberleri Haberleri