Mart Ayı Kira Artış Oranı 2022 Açıklandı Mı, Ne Zaman, Saat Kaçta Açıklanacak?

Mart 2022 kira artış oranı hesaplama için TÜİK TEFE TÜFE Şubat ayı enflasyonu rakamları beklenmeye devam ediyor. Peki, 2022 Mart kira artış oranı açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Mart ayında kirasına zam gelecek ev sahipleri ile kiraya zam yapmaya hazırlanan ev sahipleri TÜİK tarafından açıklanacak olan resmi kira artışı zam oranı rakamını beklemeye başlamıştı. Hatırlanacağı üzere enflasyon rakamlarında yaşanan yükseliş nedeni ile hükümet tarafından yasal düzenleme yapılmış ve kiracılara uygulanacak yasal zam oranı sınırı 12 aylık TÜFE olarak belirlenmişti.

Söz konusu rakam her ay TÜİK tarafından açıklanırken enflasyon raporu içerisinde ilan edilen 12 aylık TÜFE ortalaması ev sahiplerinin kiracılara uygulayabileceği tavan zam oranı sınırı olarak uygulanıyor. Yani ev sahipleri kanunen bu rakamdan daha yüksek bir zam oranı uygulayamıyor. Daha yüksek zam yapmak isteyen ev sahiplerinin kira uyarlama davası açması gerekiyor.

MART 2022 KİRA ARTIŞ ORANI VE TÜİK TEFE TÜFE ŞUBAT AYI ENFLASYON RAKAMLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanacak olan enflasyon raporu yarın yani 3 Mart 2022 Perşembe günü ilan edilecek. Raporda yer alan 12 aylık TÜFE ortalaması aynı zamanda Mart ayı resmi kira artışı zam oranı sınırı olarak uygulanacak.

MART 2022 KİRA ARTIŞ ORANI TAHMİNİ!

Şubat ayında açıklanan enflasyon raporunda bu rakam yüzde 222,58 olarak ilan edilmişti. Mart ayında ekonomistler enflasyon rakamında yükselişin sürmesini beklerken Mart ayı kira artış oranı tahmini beklentisi yüzde 20 ile 25 arasında yer aldı. Kesin rakam yarın saat 10:00'da ilan edilecek.

Emlak Haberleri Haberleri