Mayıs Ayı Enflasyonu Rakamları ve Haziran 2020 Kira Artışı Zam Oranı Ne Zaman Açıklanacak, Enflasyon Tahmini Kaç?

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanacak olan enflasyon rakamları büyük bir merakla beklenirken TÜİK TEFE TÜFE Mayıs 2020 enflasyon rakamları aynı zamanda milyonlarca ev sahibi ve kiracı tarafından da Haziran ayı resmi kira artışı zam oranı olarak uygulanacak.

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanacak olan enflasyon rakamları büyük bir merakla beklenirken TÜİK TEFE TÜFE Mayıs 2020 enflasyon rakamları aynı zamanda milyonlarca ev sahibi ve kiracı tarafından da Haziran ayı resmi kira artışı zam oranı olarak uygulanacak. Peki, Mayıs ayı enflasyonu ne zaman açıklanacak, Merkez Bankası enflasyon tahmini beklentisi 2020 yüzde kaç? Soruların yanıtları haberimizde..

Milyonlarca memur ve emekli Temmuz ayı enflasyon farkı zammı hesaplama işlemleri için kiracı ve ev sahipleri ise kira artışı zam oranı olarak kullanılacağı için Mayıs ayı enflasyon rakamlarını beklemeye başladı.



TÜİK TEFE TÜFE MAYIS 2020 ENFLASYON RAKAMLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR, MAYIS AYI ENFLASYONU SAAT KAÇTA BELLİ OLACAK?



Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK Mayıs ayına ait enflasyon rakamlarını Haziran ayının ilk haftası içerisinde açıklayacak.



Bilindiği üzere ülkemizde enflasyon rakamları Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanmakta olup aylık veriler takip eden bir sonraki ayın ilk haftası içerisinde ilan edilmektedir.



Buna göre Mayıs ayı enflasyonu Haziran ayının ilk haftası içerisine denk gelen 3 Haziran 2020 Çarşamba günü açıklanacaktır.



HAZİRAN KİRA ARTIŞ ORANI 2020 NE ZAMAN AÇIKLANACAK?



TÜİK tarafından açıklanacak olan enflasyon rakamları arasında yer alan 12 aylık TÜFE ortalaması Mayıs ayı itibari ile kira sözleşmesi tarihi sona eren ve Haziran ayı itibari ile zamlı kira ödemesi başlayacak olan kiracılar için ev sahipleri tarafından uygulanabilecek maksimum kira artışı zam oranı olarak uygulanacak.



3 Haziran 2020 tarihinde saat 10:00 da açıklanacak olan rakamlar her zaman olduğu gibi ilk olarak emlak365.com sitemizde yer alacak olup anlık olarak haberdar olmak isterseniz;



Android uygulamamız için TIKLAYINIZ



İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ



MERKEZ BANKASI MAYIS ENFLASYON BEKLENTİSİ TAHMİNİ YÜZDE KAÇ?





Enflasyon rakamları için geri sayım başlarken enflasyon tahmini beklentisi rakamları da merak konusu oldu. Merkez Bankası tarafından açıklanan Mayıs 2020 beklenti raporuna göre enflasyon Nisan ayında açıklanan anket çalışmasında 9,76 olurken Mayıs ayında ise 9,38 seviyesine çekildi 12 ay sonrası TÜFE beklentisi ise Nisan ayı anket çalışmasında 9,70 olarak belirlenirken 9.20 olarak ilan edildi.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri