Mayıs Ayı Enflasyonu ve TÜİK TEFE TÜFE Haziran 2020 Resmi Kira Artışı Zam Oranı Ne Zaman Açıklanacak?

Ekonomistlerin Mayıs ayı enflasyon tahmini rakamları açıklanırken Haziran 2020 kira artış oranı için de geri sayım başlamış oldu.

Ekonomistlerin Mayıs ayı enflasyon tahmini rakamları açıklanırken Haziran 2020 kira artış oranı için de geri sayım başlamış oldu. Peki, Mayıs ayı enflasyonu ve Haziran kira artış oranı 2020 ne zaman, saat kaçta açıklanacak, enflasyon beklentisi tahmini kaç, enflasyon yüzde kaç çıkacak, Haziran ayında kiralara kaç TL zam gelecek, kira artışı zam oranı nasıl hesaplanır? Soruların yanıtları haberimizde...

TÜİK TEFE TÜFE Mayıs 2020 enflasyonu rakamları için geri sayım başladı.



Açıklanacak rakamlar milyonlarca memur ve emekli için enflasyon farkı zammı için hesaplamada kullanılacak olmasının yanı sıra Haziran kira artış oranı 2020 olarak milyonlarca ev sahibi ve kiracı açısından da büyük önem taşıyor.



MAYIS ENFLASYON TAHMİNİ 2020!



Açıklanan rakamlara göre Mayıs ayında enflasyon tahmini yüzde 0.92 olarak açıklandı.



AA Finans tarafından yapılan enflasyon tahmini beklentisi anketi sonrasında açıklanan rakamlara göre ekonomistlerin medyan enflasyon beklentisi TÜFE 0.92 olarak ilan edildi.





MAYIS ENFLASYONU NE ZAMAN AÇIKLANACAK, TÜİK TEFE TÜFE MAYIS 2020 RAKAMLARI SAAT KAÇTA BELLİ OLACAK?



Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK TEFE TÜFE Mayıs 2020 rakamları her ay olduğu gibi bu ayda takip eden bir sonraki ayın ilk haftası içerisinde ilan edilecek.



TÜİK tarafından açıklanacak olan enflasyon rakamları arasında yer alan 12 aylık TÜFE ortalaması Mayıs ayı itibari ile kira sözleşmesi tarihi sona eren ve Haziran ayı itibari ile zamlı kira ödemesi başlayacak olan kiracılar için ev sahipleri tarafından uygulanabilecek maksimum kira artışı zam oranı olarak uygulanacak.



3 Haziran 2020 tarihinde saat 10:00 da açıklanacak olan rakamlar her zaman olduğu gibi ilk olarak emlak365.com sitemizde yer alacak olup anlık olarak haberdar olmak isterseniz;



Android uygulamamız için TIKLAYINIZ



İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ



HAZİRAN KİRA ARTIŞ ORANI 2020!



Haziran ayında ev sahipleri tarafından kiracılara uygulanabilecek tavan zam oranı 3 Haziran 2020 tarihinde ilan edilecek olup söz konusu rakamlar açıklanırken açıklanmaz sitemize eklenerek kira hesaplama örnekleri ile sitemizde er alacaktır.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri