Mayıs Ayı Kira Artışı 2021 ve TÜİK TEFE TÜFE Nisan Enflasyonu Ne Zaman, Saat Kaçta Açıklanacak?

Milyonlarca ev sahibi, kiracı, memur ve emeklinin beklemiş olduğu TÜİK TÜFE enflasyon rakamları açıklanıyor. Açıklanan rakamlar memur ve emekliler için enflasyon farkı zammı hesaplama ve kiracılar ile ev sahipleri arasında resmi kira artışı hesaplama rakamları olarak kullanılacak. Peki, Mayıs ayı kira artış oranı 2021 hesaplama ve TÜİK Nisan ayı enflasyonu ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Türkiye İstasitik Kurumu TÜİK tarafından açıklanan TEFE TÜFE enflasyonu rakamları için geri sayım başladı.

Enflasyon her ay TÜİK tarafından sepette yer alan belirli ürünler üzerinden hesaplanmakta olup takip eden bir sonraki ayın ilk haftası içerisinde kurumun resmi internet sitesi üzerinden ilan edilmektedir.

TÜİK TEFE TÜFE NİSAN AYI ENFLASYONU BUGÜN NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

TÜİK tarafından ilan edilecek olan enflasyon rakamı bugün yani 3 Mayıs 2021 Pazartesi günü açıklanacak. Açıklanacak olan rakamlar arasında yer alan aylık TÜFE oranı memur ve emekli maaşı enflasyon farkı zammı hesaplaması için kullanılırken 12 aylık TÜFE ortalaması ise ev sahipleri ve kiracılar için resmi kira artış oranı zammı hesaplaması için kullanılacak.

Bu nedenle milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen enflasyon rakamı bugün Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK'in resmi internet sitesi üzerinden saat 10:00 itibari ile ilan edilecek.

MAYIS KİRA ARTIŞ ORANI 2021 BUGÜN SAAT KAÇTA BELLİ OLACAK?

Enflasyon rakamı bugün TÜİK'in resmi internet sitesi üzerinden saat 10:00 'da ilan edilecek.

MAYIS AYI ENFLASYON BEKLENTİSİ 2021 YÜZDE KAÇ?

Ekonomistlerin enflasyon beklentisi rakamları belli olurken açıklanan rakamlar ile enflasyonda yaşanan yükselişin süreceği öngörüldü. Foreks tarafından gerçekleştirilen Mayıs ayı enflasyon beklentisi anketine göre medyan beklenti 1.80 olarak ilan edildi.

Emlak Haberleri Haberleri