Mayıs Ayı Konut Satış Verileri Açıklandı! En Çok Konut İranlılara Satılmış!

Koronavirüs salgını nedeniyle Mayıs ayında düşen konut satışları, yabancıların aldığı konut sayıları ile yeniden ele alındı.

Koronavirüs salgını nedeniyle Mayıs ayında düşen konut satışları, yabancıların aldığı konut sayıları ile yeniden ele alındı. Bu dönemde en çok İranlıların konut aldıkları ve yoğunluğun İstanbul'da gerçekleştiği belirlendi.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan değerlendirmeler sonrasında Mayıs ayında yapılan konut satış verilerinin detayları açıklandı. Türkiye’de yabancılara da konut satışının aktif olarak yapıldığı ve bu salgın döneminde de devam ettiği belirlendi.



Konut satışlarının ilk kez Mayıs ayında bu kadar fazla düşmesi ve yüzde 44,6 oranında bir düşüşün yaşanması dikkatlerden kaçmadı. Bunun ardından sadece Mayıs ayı içerisinde satılan konut miktarı da 50 bin 936 olarak belirlendi.



Salgın döneminde ülkeye giriş ve çıkışların yasak olduğu bu süreç içerisinde geçen yılın aynı dönemi ile bir karşılaştırma yapıldığı zaman yabancılara yapılan konut satışının da yüzde 78,1 oranında azaldığı belirlendi. Bu durumda yapılan toplan satış miktarı 860 olarak açıklandı.



En Çok Konut Satın Alan Ülke İran Oldu!



Yabancı bazlı konut satışı incelendiği zaman ilk sıraya İranlıların yerleştiği belirlendi. Mayıs ayında sadece İranlıların 209 adet konut satın aldıkları belirlendi. 143 konut alan Iraklılar ise bu listede ikinci sıraya yerleştiler. Bunun ardından üçüncü sırada 48 konutla birlikte Afganlılar bulunuyordu. Sıralamayı ardından 46 konutla Çinliler ve sonrasında 42 konutla birlikte Azeriler izledi.



Yabancıları konut tercihleri ise İstanbul oldu. Ardından turistik şehir olan Antalya, Başkent Ankara ve İzmir izledi.



emlak365.com



Emlak Haberleri Haberleri