MEB'den Öğrencilere 9 Günlük Tatil Müjdesi! 1. Ara Tatil Ne Zaman 2021?

Ekim ayının sonuna yaklaşılırken Milli Eğitim Bakanlığı merakla beklenen tatil takvimi listesini yayımladı. Okullar ne zaman tatil olacak, 1. ara tatil 2021 ne zaman, kaç gün 2021?

Koronavirüs salgını nedeni ile yaklaşık 2 sene boyunca zorunlu olarak uzaktan eğitime geçiş yapan öğrenciler yüz yüze eğitime adapte olmakta zorlanırken merakla beklenen 1. ara tatil 2021 takvimi açıklandı.

Açıklanan takvime göre Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren resmi ve özel okullarda 9 günlük tatil imkanı ortaya çıkmış oldu. Havalar tam soğumadan ve kış mevsimine geçiş yapılmadan çocukları ile beraber son bir tatil yapmak isteyen ailelerin beklemiş oldukları açıklama geldi.

1. ARA TATİL NE ZAMAN 2021 ?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklama ile ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için uygulanacak olan 1. ara tatil tarihleri 2021 ilan edilmiş oldu. Uzaktan eğitimden dönüş sonrası öğrenciler yüz yüze eğitime adapte de zorluklar çekerken hafta sonu tatilleri ile beraber toplam 9 günlük tatil yapılmış olacak. Bu sene 6 Eylül 2021 tarihi itibari ile okullarda yüz yüze eğitime geçiş yapılırken 69 günlük yoğun ders programının ardından öğrenciler 1. ara tatil ile 9 gün dinlenme imkanı bulacak.

1. ara tatil 2021 15 Kasım 2021 Pazartesi günü başlarken 19 Kasım 20021 Cuma günü sona erecek. Öğrenciler Pazartesi gününden önceki Cumartesi ve Pazar günü ile Cuma gününden sonraki Cumartesi ve Pazar gününün dahil edilmesi ile toplamda 9 günlük tatil yapma imkanı bulacaklar. Ara tatil dönüşü öğrenciler 60 gün boyunca eğitime devam ettikten sonra sömestr tatili olarak anılan 1. yarıyıl tatili ile yeni bir ara verecek.

SÖMESTR TATİLİ, 1. YARIYIL TATİLİ NE ZAMAN?

Sömestr tatili ise 24 Ocak tarihinde başlayacak ve 4 Şubat 2022 tarihinde sona erecek.

Emlak Haberleri Haberleri