Mehmet Bekaroğlu "Türkiye'de En Az 8 Milyon Çürümüş Bina Var"

Son dönemde üst üste gelen çöken bina haberleri ardından CHP Milletvekil Mehmet Bekaroğlu Türkiye'nin yapı stoku hakkında korkutucu açıklamalarda bulundu.

Son dönemde üst üste gelen çöken bina haberleri ardından CHP Milletvekil Mehmet Bekaroğlu Türkiye'nin yapı stoku hakkında korkutucu açıklamalarda bulundu.

CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu son dönemde peş peşe geen çöken bina haberleri üzerine mecliste basın toplantısı düzenledi.



İmar Barışı Büyük Bir Hata!



AK Parti hükümeti tarafından başlatılan imar barışı kampanyasını da eleştiren Mehmet Bekaroğlu "İmar affına İstanbul Boğazı'nı da dahil ettiler. Bütün bunlar seçim rüşveti olarak veriliyor. Türkiye'de 22 milyon bina mevcut. Bu binaların yaklaşık 13 milyonu ya kaçak ya da başka nedenlerle problemli şekilde duruyor. En az 8 milyon bina ise çürümüş durumda" dedi.



Binali Yıldırım'ın İstanbul Deprem Toplanma Alanları Açıklaması Eleştirildi



17 yıldır İstanbul'un AK Parti tarafından yönetildiğini belirten Bekaroğlu AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım tarafından yapılan açıklamaları eleştirerek "Türkiye'de deprem olacağını herkes söylüyor ama AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı 'yeşil alan ve toplanma alanı kalmamış' diyor. Trajikomik bir durumla karşı karşıyayız. 17 yıldır ülkeyi yönetiyorlar. İstanbul'daki bütün kamusal alanları imara açtılar. Bu alanları AVM'ye dönüştürdüler" dedi.



Gözaltına Alınırken Polis Tarafından Taciz İddialarıda Gündeme Geldi



Göz altına alınırken tacize uğradığını iddia eden Merve Demirel hakkında da açıklamada bulunan Mehmet Bekaroğlu "Ortaya çıkan görüntüler büyük bir garabet ancak bununla ilgili yapılan açıklama daha vahim. AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin 'telaşın verdiği yanlış hareket ama bunun basına servis edilmesi de yanlış' diyor.



Böyle bir açıklama olur mu? Bir kadına yapılan bu tavrı görmezden gelemeyiz. Çocuklarımız taciz edilmesin diye görevlendirdiğimiz İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'proje kadın üzerinden polisi yedirmem' diyor . Bu nasıl bir açıklama?" dedi.



Haber Kaynağı: Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri