Mersin'de Belediyeye Ait 34 Dükkan Kiraya Verilecek

Mersin Büyükşehir Belediyesi kendisine ait olan bazı işyeri ve dükkanları kiraya vereceğini ilan etti. Kiralama işlemi için bir ihale düzenleyecek olan Mersin Büyükşehir Belediyesi ihale sürecine dair başvuru kılavuzu yayımladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi yeni bir duyuru yayımladı. Basın İlan Kurumu aracılığıyla duyurulan ilanda, mülkiyeti belediyeye ait olan toplam 34 farklı işyerinin kiralanacağı bildirildi. İhale ile yapılacak kiralama işlemleri için isteklilerin önceden başvuru yapması gerekiyor.

BELEDİYEYE AİT 34 DÜKKAN KİRALANACAK

Belediye başkanlığı söz konusu dükkanların Mersin ili Toroslar lçesinde yer aldığını duyurdu. Yalınayak Mahallesi Hal Kompleksi Çok Amaçlı Bölümü Yeşillikçiler Reyonunda bulunan dükkanları kiralayacak olan Mersin Büyükşehir Belediyesi dükkanların kiralama süresini 3 yıl olarak açıklandı. Kiralar hakkında bilgi veren Mersin Büyükşehir Belediyesi yıllık tahmini kiraların 4000 TL artı KDV olarak duyurdu.

Kiralık gayrimenkuller adına bir tablo yayımlayan belediye başkanlığı tabloda dükkanların adres bilgilerini, kiralanacak olan dükkanların alanlarının büyüklüklerinin, gayrimenkul niteliğini, kiralama sürecini, ve yıllık tahmini ücreti açıkladı.

Kiralanacak Dükkanlara Dair Tablo



Yukarıda yer alan tabloda ilk 10 için yayımlanan bilgileri paylaştık. Bu tablonun devamında tüm bedeller aynı olup ihaleye başvuruda bulunacaklar bu muhammen bedel üzerinden başvurularını yapacaklar. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın yayımladığı tablosunun tamamına Resmi İlan Portalı (ilan gov.tr) adresinden ulaşabilirsiniz.

İHALE TARİHİ VE BAŞVURU İŞLEMLERİ

34 dükkan için gerçekleştirilecek olan ihale işlemleri 28 Nisan tarihinde yapılacak. İhaleler aynı gün saat 14.00'te başlayacak ve akşam saatlerine kadar devam edecek.

İhaleye katılmak isteyenler ise i Çankaya Mahallesi İstiklal Caddesi Belediye Ek Hizmet Binası B Blok (Kırmızı Lacivert İşhanı) K:5 Mersin Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığı/ Kira ve Tahsis Şube Müdürlüğü adresinden işlemlerini tamamlayacaklar.

Bu adresten ihale şartnamesini alacak olan vatandaşlar her dükkan için aynı olan ihale başvuru ücreti, geçici teminat ücretini ödeyecekler. Daha sonra ise bizzat belediyeye başvurularını sunacaklar.

Başvurularını tamamlayan vatandaşlar daha sonra 28 Nisan tarihinde Akdeniz İlçesi, Çankaya Mahallesi Atatürk Caddesi No:19 (Taş Bina) Mersin Büyükşehir Belediyesi zemin kat toplantı salonunda, ihaleye katılacaklar.

İhale sürecine katılan istekliler daha sonra dükkanlar için tekliflerini sunacaklar. Tekliflerini sunan vatandaşlar en yüksek teklifi vermeleri durumunda ise dükkanları almaya hak kazanacaklar. Dükkanları kiralamaya hak kazananlar belediye ile sözleşme imzalayacaklar. Kiralama süreci 3 yıl olacak.

Emlak Haberleri Haberleri