Mersin'de kiralık ve satılık ev fiyatlarına deprem zammı

Kahramanmaraş'ta yaşanan 2 büyük deprem 10 ilde büyük yıkıma neden olurken binlerce kişi evsiz kalmıştı. Yaşanan büyük göç kira ve satılık ev fiyatlarını da etkiledi.

6 Şubat Kahramanmaraş depremi büyük bir felakete neden olurken peş peşe yaşanan 2 şiddetli deprem ile 10 il büyük hasar almıştı. Depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş başta olmak üzere aralarında Hatay, Osmaniye, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Osmaniye, Kilis ve Gaziantep'in de yer aldığı 10 ilde büyük yıkım meydana gelmişti. 

Özellikle de Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Malatya ve Adıyaman'da nerede ise sağlam bina kalmazken halkın büyük bir bölümü bölgeden göç etmeye başlamıştı. Depremden kaçan kişilerin ilk gittikleri en yakın şehirlerden biri olan Mersin'de ne yazık ki kiralık ve satılık ev fiyatlarında rekor zamlar ile fiyatlar dörde katlandı. 

MERSİN'DE 5 BİN LİRA OLAN KİRALAR 12 BİN LİRAYA FIRLADI! 

Zaten son dönemde kiralık ve satılık ev fiyatlarının en çok yükselmiş olduğu illerin arasında yer alan Mersin'de bu seferde deprem zammı yaşandı. Depremden kaçan kişilerin sığındıkları şehirde hem kiralık hem de satılık ev fiyatlarına astronomik zamlar yapılırken konuya bir tepki de Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Emlakçılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sinan Canpolat'tan geldi. 

Canpolat yaptığı açıklamasında “Depremi fırsata çeviren ev sahipleri,5 bin TL’lik evi 12 bin TL’ye, 1+1 evin kiralarını ise 9 bin TL ‘ye yükseltmektedir. Bu bir vicdansızlıktır. Buradan tüm ev sahiplerine sesleniyorum evlerinizi değerinin üstünde kiraya vermeyin. Mersin Emlakçılar Odası olarak üyelerimize ve meslektaşlarımıza sesleniyorum, ahlaklı ve vicdanlı bir şekilde fiyatları yükseltmeden evleri kiraya verin. Art niyetli ve yüksek fahişle kira fiyatları ile karşılaşan tüm depremzedeler kurumumuza şikâyette bulunarak dilekçe versinler. Bizler de Ticaret Bakanlığına Maliye Bakanlığına gerekli adli mercilere suç duyurusunda bulunacağız” diyerek fahiş fiyat artışına gide ev sahiplerini yetkili mercilere şikayet edeceklerini açıkladı. 

Emlak Haberleri Haberleri